Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην Ασία, με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ όμως να δέχονται ισχυρές πιέσεις, καθώς διαρρέουν σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης για νέες αυστηρές ρυθμίσεις των διαδικτυακών λιανοπωλητών.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περίπου 2%. Ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 0,21%, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 0,65%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,22% και έκλεισε στις 30.447,37, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,29% στις 2.097,71.

Το Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε οριακά υψηλότερα. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,25% για να κλείσει στις 7.425,20.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε περίπου 1%.

Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 5,12%, μετά από δημοσίευμα των Financial Times ότι το Πεκίνο θέλει να υπερρυθμίσει την Alipay της Ant Group.

Πιέσεις δέχτηκαν επίσης η Tencent, η οποία έχασε 2,65% ενώ η Meituan υποχώρησε κατά 6,01%. Ο τεχνολογικός κλάδος του Hang Seng (Tech) υποχώρησε κατά 2,94%.

Εν τω μεταξύ, ο κινεζικός όμιλος ακινήτων Soho China υποχώρησε κατά 33,43% μετά την αποτυχία της συμφωνίας εξαγοράς από την Blackstone Group. Η Soho China δήλωσε ότι η Blackstone αποφάσισε να μην προχωρήσει στην προσφορά της ύψους 3 δισ. δολαρίων για την αγορά του κινεζικού ομίλου.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota και Honda υποχώρησαν 1,65% και 1,28% αντίστοιχα. Οι δύο εταιρείες επέκριναν ένα σχέδιο φορολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ, το οποίο θα ωφελούσε τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.