spot_img
11.2 C
London
ΑρχικήΜητσοτάκης – «Δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα»

Μητσοτάκης – «Δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα»

Για τις δημοσκοπήσεις και την κάμψη των ποσοστών της κυβέρνησης που καταγράφεται, αλλά και το κατά πόσο η κυβέρνηση «έστριψε προς τα δεξιά» μετά τον ανασχηματισμό ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο έγινε το καλοκαίρι ως προς τις δασικές πυρκαγιές. «Παρ’ ότι προσπαθήσαμε πολύ και ήμασταν πιο έτοιμοι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον στο βαθμό που θα θέλαμε» σημείωσε.

«Η συγγνώμη βέβαια πρέπει να ακολουθείται από απτά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση στα δύο χρόνια που είναι σημείο καμπής προηγείται με διψήφιο αριθμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν κάπου εκφράζεται μια λογική δυσαρέσκεια, οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και από κει και πέρα να βελτιωθούμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στην πολιτική στροφή με τον ανασχηματισμό, είπε, «δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα». «Αυτό που με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα, χιλιόμετρα δουλειάς και να μπορεί να εκφράζει πολιτικά, αυτό για το οποίο μίλησα χθες, μια πλατιά ευρεία κοινωνική συμμαχία της Ευρώπης, της λογικής, του ορθολογισμού, που απεχθάνεται την πόλωση, που θέλει έργα και όχι λόγια που απαιτεί από τους πολιτικούς, ειλικρίνεια, αποτέλεσμα και που ταυτόχρονα είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει» συμπλήρωσε.

«Θα μείνω στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διακυβέρνησης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα