spot_img
3.8 C
London
ΑρχικήFormula 1 – Νικητής στο sprint race της Μόντσα ο Μπότας, κερδισμένος...

Formula 1 – Νικητής στο sprint race της Μόντσα ο Μπότας, κερδισμένος ο Φερστάπεν

Ο Βάλτερι Μπότας οδήγησε από την πρώτη στροφή του τον αγώνα στην Μόντσα και έφτασε εύκολα στην νίκη στο δεύτερο sprint race της χρονιάς.

Ο Φινλανδός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την pole position που κατέκτησε στις χθεσινές δοκιμές και δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα την πρωτοπορία. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να εκκινεί πρώτος στον αυριανό αγώνα, καθώς ο Μπότας είναι τιμωρημένος με ποινή.

Τρίτος τερμάτισε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με McLaren, με τον ομόσταβλό του Λάντο Νόρις να ολοκληρώνει τέταρτος. Πολύ κακός αγώνας για τον Χάμιλτον, ο οποίος δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και δεν απείλησε σε κανένα σημείο τους προπορευόμενους,

Η έκτη και έβδομη θέση καταλήφθηκε από τις Ferrari με τον Σαρλ Λεκλέρκ να τερματίζει μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ. Όγδοος ήταν ο εντυπωσιακός Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo, ενώ ο Σέρχιο Πέρες δεν κέρδισε καμία θέση από τις κατακτήριες δοκιμές και έμεινε ένατος. Την δεκάδα έκλεισε ο Λανς Στρολ με Aston Martin.

Τα αποτελέσματα έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στον Φερστάπεν από τον Χάμιλτον, με τον κανονικό αγώνα να ξεκινά αύριο (12/9) στις 16:00.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα