spot_img
8.3 C
London
ΑρχικήΧατζηθεοδοσίου στον ΟΤ – Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέτρα για την...

Χατζηθεοδοσίου στον ΟΤ – Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέτρα για την αναχαίτιση της ακρίβειας

Τις παρεμβάσεις που προσβλέπουν να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για να αναχαιτίσει τις ανατιμήσεις που πλήττουν τις επιχειρήσεις παρέθεσε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα, ενώ ακολουθεί η κατάργηση των μνημονιακών φόρων όπως είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καφέ, που επιβαρύνει την εστίαση αλλά και  η μείωση του ΦΠΑ.


Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς η πανδημία δεν φαίνεται να υποχωρεί και εξήγησε τώρα πέρα από θέμα υγείας είναι και ζήτημα οικονομίας, καθώς μπορεί οι επιχειρήσεις  προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού και έχουν διάθεση να επενδύουν, παραμένει όμως η ανασφάλεια για το πως θα εξελιχθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Όσον αφορά τα πανδημικά χρέη, είναι πάγιο το αίτημα διαγραφής μέρους των χρεών, αίτημα με το οποίο οι ελληνικές επιχειρήσεις ένωσαν τις φωνές τους με τις ευρωπαϊκές, καθώς το πρόβλημα ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και η λύση δε μπορεί να είναι μόνο ελληνική. Δεν είναι όμως αισιόδοξος για την εκπλήρωση του αιτήματος γι αυτό και η πρόταση  της ΚΕΕΕ είναι να ενταχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις , που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, στο  ΕΣΠΑ.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα