spot_img
7.1 C
London
ΑρχικήΚΙΝΑΛ – Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης υπονομεύουν την τουριστική σεζόν

ΚΙΝΑΛ – Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης υπονομεύουν την τουριστική σεζόν

«Η χθεσινή οδηγία της Αμερικανικής Πρεσβείας προς τους Αμερικανούς πολίτες για αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ελλάδα λόγω covid-19 και η ένταξη της χώρας μας στην υψηλότερη βαθμίδα επικινδυνότητας ‘Επίπεδο 4’, συνιστούν  καίριο πλήγμα για τον τουρισμό μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης.

Επισημαίνει πως, δεδομένης της κρισιμότητας της αμερικανικής αγοράς για την ελληνική τουριστική οικονομία, «η οδηγία αυτή – στην καρδιά μάλιστα της τουριστικής περιόδου – και το ‘κοκκίνισμα’ πολλών νησιών μας, δείχνουν ότι ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός και οι χειρισμοί της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, είναι προβληματικοί».

Ο κ. Φραγγίδης υποστηρίζει ότι η αύξηση των μετακινήσεων, σε συνδυασμό «με τους ελλιπείς ελέγχους», η καλοκαιρινή χαλαρότητα και η επιβράδυνση του εμβολιασμού, αποτελούν σημαντικές αιτίες δημιουργίας της σημερινής κατάστασης, «που η κυβέρνηση οφείλει να θεραπεύσει, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα».

Και καταλήγει πως η τουριστική σεζόν πρέπει να διασωθεί πάση θυσία, «με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα