spot_img
6 C
London
ΑρχικήYouTube: Μπλόκο στον Μπολσονάρο για πανδημικά fake news

YouTube: Μπλόκο στον Μπολσονάρο για πανδημικά fake news

To YouTube της Google έγινε την Πέμπτη η τελευταία πλατφόρμα που επιβάλλει φραγή στον πρόεδρο της Βραζιλίας για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κοροναϊό.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση έπειτα από «προσεκτική εξέταση» και χωρίς να λάβει υπόψη τη θέση ή την πολιτική ιδεολογία του Ζαϊρ Μπολσονάρο.

O ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας που μετρά πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς λόγω της πανδημίας έχει επανειλημμένα προωθήσει αναπόδεικτες θεραπείες και επιμένει να αμφισβητεί την αξία των εμβολίων και των μασκών.

«Οι κανόνες μας δεν επιτρέπουν περιεχόμενο που δηλώνει ότι η υδροξυχλωροκίνη και/ή η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματικές στην θεραπεία ή την πρόληψη της Covid-19, ή δηλώνει ότι υπάρχει θεραπεία που προσφέρει ίαση από την ασθένεια, ή λέει ότι οι μάσκες δεν είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού» εξήγησε η διεύθυνση του YouTube.

Οι υπηρεσίες Twitter και Facebook είχαν κατεβάσει πέρυσι βίντεο του Μπολσονάρου για δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με την επιστήμη.

Το κανάλι του Μπολσονάρο στο YouTube μεταδίδει τα εβδομαδιαία διαγγέλματά του, ανορθόδοξες μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες καλεί υπουργούς του, απαντά σε ερωτήσεις του κοινού και επιτίθεται στους αντιπάλους του.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα