spot_img
4.7 C
London
ΑρχικήΓιάννη κάντο όπως … οι Γουέιντ και Σακίλ

Γιάννη κάντο όπως … οι Γουέιντ και Σακίλ

Ημέρα τελικού σήμερα στο ΝΒΑ, εκεί όπου στις 04:00 ώρα Ελλάδος οι Μιλγουόκι Μπακς φιλοξενούν τους Φοίνιξ Σανς και με νίκη σήμερα κατακτούν το 1ο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια. Η ατμόσφαιρα στο Fiserv Forum αναμένεται ηλεκτρισμένη με τους φιλάθλους των ελαφιών να αναμένεται να δώσουν για ακόμα μία φορά βροντερό παρών. Ο Γιάννης και οι συμπαίκτες του θέλουν να γίνουν η 5η ομάδα στην ιστορία που επιστρέφει από το 2-0 στους τελικούς.

Η τελευταία ομάδα που είχε επιστρέψει από το 2-0 ήταν οι Μαιάμι Χιτ των Ντουέιν Γουέιντ και Σακίλ Ο’Νιλ κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς του Ντιρκ Νοβίτσκι. Οι δύο σειρές έχουν πάρα πολλές ομοιότητες στην μέχρι στιγμή πορεία τους και μένει να δούμε αν θα ολοκληρωθούν με τον ίδιο τρόπο.

Στους τελικούς του 2006 οι Ντάλας Μάβερικς είχαν μπει στην σειρά με τον τίτλο του φαβορί, κάτι που επιβεβαίωσαν στα 2 πρώτα παιχνίδια των τελικών, επικρατώντας με διψήφιες διαφορές. Φυσικά το ψυχολογικό μομέντουμ μεταφέρθηκε στην ομάδα του Ντάλας, με τους τότε αναλυτές να θεωρούν την σειρά τελειωμένη από το 2ο παιχνίδι κιόλας. Σας θυμίζει κάτι αυτό; 8 Ιουλίου 2021 και οι Σανς κερδίζουν εύκολα τους Μπακς με 118-108. Αυτό που ακολούθησε τα επόμενα 24ωρα από τα Αμερικάνικα media δεν είχαν προηγούμενο. «Οι Σανς θα σκουπίσουν τους Μπακς», «ο Γιάννης δεν είναι ηγέτης», «ο Μίντλετον δεν κάνει για ομάδα πρωταθλητισμού», ήταν μερικά από τα σχόλια και τα tweets που γράφτηκαν την επομένη του 2ου τελικού. Οι αναλυτές του 2006 και του 2021 υπολόγιζαν όμως δίχως τους Γουέιντ και Γιάννη αντίστοιχα. Ο «Flash» πήρε μπρος και με επικές εμφανίσεις στα 3 επόμενα παιχνίδια(40,3 πόντοι μέσο όρο), οδήγησε την ομάδα του σε 3 σερί νίκες στο Μαϊάμι, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο 6ο παιχνίδι στο Ντάλας.

Αντίστοιχα, οι Γιάννης και Μίντλετον έπαθαν Γουέιντ και Σακίλ του 2006 και με εκπληκτικές εμφανίσεις γύρισαν τούμπα την σειρά διαλύοντας κάθε πρόβλεψη πριν τους τελικούς. Δώδεκα μέρες μετά και το σκηνικό έχει αλλάξει τελείως. Η σειρά θεωρείται τελειωμένη και οι Μπακς είναι ήδη πρωταθλητές, σύμφωνα πάλι με την πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Ο Γιάννης και η παρέα του πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες των media και να αφοσιωθούν πλήρως στο 6ο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας το σαν να είναι το τελευταίο της χρονιάς, όπως δήλωσε και ο Χόλιντεϊ.

Οι Χιτ του 2006 πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που δεν έπαιξαν τις χρονιές έξαρσης των social media, καθώς δεν είχαν δεχτεί τότε τον όγκο πίεσης που δέχονται για απόψε οι Μπακς, προκειμένου να τελειώσουν την υπόθεση-τίτλος. Ο Γιάννης και η παρέα του έχουν μία τεράστια ευκαιρία σήμερα και αν τα καταφέρουν θα μπουν στα βιβλία της ιστορίας, κάνοντας παράλληλα όλη την Ελλάδα περήφανη. Ειδάλλως, πάμε σε Game 7 στο Φοίνιξ και τότε θα λέμε «Γιάννη κάντο όπως ο Λεμπρόν και ο Ίρβινγκ το 2016».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα