spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήSOS από ΠΟΕΔΗΝ: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα νησιά – Δεν φτάνουν τα...

SOS από ΠΟΕΔΗΝ: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα νησιά – Δεν φτάνουν τα ξενοδοχεία καραντίνας σε Μύκονο και Πάρο

Αφάνταστη ταλαιπωρία των θετικών κρουσμάτων που εντοπίζονται στα νησιά καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πέρσι έτσι και φέτος κλήθηκαν τουρίστες από Σαντορίνη, χωρίς να εξασφαλισθεί η ενδεδειγμένη ιχνηλάτηση στις πύλες εισόδου της χώρας και στους τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να το πληρώσουμε με το δεύτερο κύμα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗ, εξαγγέλθηκε το σχέδιο… Γαλάζια Ελευθερία που σύμφωνα με τις εξαγγελίες ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών εξασφάλιζε ως covid-19 free τα νησιά, ωστόσο δεν ελήφθη υπ όψιν ότι τα νησιά γεμίζουν από εποχικούς εργαζόμενους και τουρίστες που είναι ανεμβολίαστοι και μεταδίδουν τον ιό.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως ξεχάστηκαν τελείως τα βασικά μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού όπως η ιχνηλάτηση ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού, τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας, ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των υγειονομικών μονάδων των νησιών.

«Δεν φρόντισαν να ορίσουν ούτε καν ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά λόγω της πεποίθησης που είχαν ότι επιτεύχθει η ανοσία των νησιών από κοροναϊό. Όπως μας ενημερώνουν οι συνάδελφοι σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων τα θετικά περιστατικά παραμένουν με συμπτώματα στα σκαλιά των κέντρων υγείας αρκετές ώρες μέχρι να υπάρξει μέριμνα για τη φιλοξενία τους. Τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιαστήκαν τα θετικά κρούσματα ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν βαριά περιστατικά που να χρειάζονται αεροδιακομιδή ή νοσηλεία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

ΜΥΚΟΝΟΣ. Τα θετικά περιστατικά κοροναϊού που εντοπίζονται στο κεντρο υγείας αυξήθηκαν. Την περασμένη εβδομάδα διέγνωσαν 15 κρούσματα την ημέρα. Το ξενοδοχείο καραντίνας 25 κλινών είναι γεμάτο και τα θετικά περιστατικά περιμένουν ώρες έξω σπό τα σκαλιά του κέντρου υγείας με συμπτώματα. Στο κεντρο υγείας είναι μόνο 7 νοσηλευτές με πολλές ακάλυπτες βάρδιες.

ΠΑΡΟΣ. Κάθε ημέρα διαγνώνουν 30 με 40 θετικά κρούσματα. Χθές 39. Το ξενοδοχείο καραντίνας 30 κλινών γέμισε. Ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασθενείς με συμπτώματα μέχρι να βρεθεί χώρος να φιλοξενηθούν ή να τους παραλάβει ελικόπτερο για μεταφορά.

Υπηρετούν μόνο 9 άτομα στη νοσηλευτική υπηρεσία.

ΤΗΝΟΣ. Είναι ελεγχόμενα τα περιστατικά. Ένα με δύο την ημέρα. Ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη για ξενοδοχείο καραντίνας. Ωστόσο στο κέντρο υγείας δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Σήμερα συρρέουν άτομα για τεστ κοροναϊού. Ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν και στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ένα με δύο περιστατικά. Στο νοσοκομείο εντοπίζονται κάθε ημέρα περί τα 10 θετικά κρούσματα.

ΙΟΣ. Στο κέντρο Υγείας γίνεται διάγνωση περί 5 θετικών κρουσμάτων την ημέρα. Βρέθηκε πιά ξενοδοχείο καραντίνας 60 κλινών και ομαλοποιήθηκε η κατάσταση.

Πελώνη: Παράθυρο για επίταξη ξενοδοχείων

Την ίδια ώρα «παράθυρο» για την επίταξη ξενοδοχείων καραντίνας ανοίγει η κυβέρνηση εφόσον υπάρξουν εξάρσεις της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη είπε πως «υπάρχει ένα σχέδιο ενίσχυσης των ξενοδοχείων καραντίνας όπου υπάρχουν εξάρσεις και αυτές τις ημέρες επαναξιολογείται το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα, από τον φθινόπωρο.

Η κ. Πελώνη είπε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση αφού την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα