spot_img
12.2 C
London
ΑρχικήΧατζηδάκης: Μέτρο ώθησης των εργαζομένων να εμβολιαστούν η αναστολή εργασίας

Χατζηδάκης: Μέτρο ώθησης των εργαζομένων να εμβολιαστούν η αναστολή εργασίας

Τη βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και ότι οι υγειονομικοί θα πειστούν και θα πάνε να εμβολιαστούν, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δε θα υπάρχει χρονικό πλαίσιο στην αναστολή εργασίας και θα είναι επ’ αόριστον μέχρι να εμβολιαστούν, ενώ το εν λόγω χρονικό διάστημα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, δε θα καταβάλλονται στον εργαζόμενο μισθός και ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Είναι ένα μέτρο ώθησης διαφόρων εργαζομένων που δουλεύουν σε υπηρεσίες με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα να πάνε να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με τα κενά που θα προκληθούν σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις από ενδεχόμενες αναστολές, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι στο δημόσιο θα υπάρξουν διαδικασίες εξπρές για την πλήρωσή τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα γίνει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η παρουσίαση του «efka live» αναβλήθηκε λόγω του ότι ένας εκ των ομιλητών ήρθε σε επαφή με κρούσμα και μπήκε σε καραντίνα, αλλά, όπως είπε, το σχέδιο θα ξεκινήσει από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό δε θα χρειάζεται να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες και να περιμένουν για ώρες στα γκισέ, αρκεί να έχουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Θα συνδέονται στην πλατφόρμα, θα πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη με έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ, ο οποίος αφού πραγματοποιήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο στοιχείων, θα τους προωθεί μέσω e-mail το πιστοποιητικό που έχουν αιτηθεί.

Επιπροσθέτως, εξετάζεται να παρέχονται ηλεκτρονικά μέσω του «My EFKA Live» και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με παροχές του ΟΠΕΚΑ. Κι αυτό γιατί ο Οργανισμός εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες χορηγώντας τους δεκάδες επιδόματα και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα διευκόλυνε τόσο τις υπηρεσίες όσο και τους πολίτες.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι οι υποθέσεις που πήγαν στο πειθαρχικό χρειάζονται κάποιον χρόνο για να περατωθούν, ενώ σημείωσε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρχει αποκλιμάκωση στον χρόνο των συντάξεων και στην ταλαιπωρία των πολιτών, με τη λειτουργία του EFKA Live, τα ΚΕΠ αλλά και το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο.

«Στόχος μας είναι από τις 20.000 συντάξεις που εκδίδονται τον μήνα, το επόμενο τρίμηνο να ανέβουμε στις 30.000 τον μήνα», κατέληξε ο υπουργός.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα