spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΆρης: Το προφίλ των Κουόπιο και Βόρσκλαβ Πολτάβα

Άρης: Το προφίλ των Κουόπιο και Βόρσκλαβ Πολτάβα

Ο Άρης έχει μπροστά του το εμπόδιο της Αστάνα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Μπορεί η πρόκριση να μην είναι εξασφαλισμένη αλλά οι Κίτρινοι έμαθαν τους αντιπάλους με τους οποίους θα διασταυρωθούν στον επόμενο γύρο.

Πρόκειται για την Κουόπιο από την Φινλανδία και την Βόρσκα Πολτάβα από την Ουκρανία. με to10.gr να σκιαγραφεί το προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων του Άρη.

Κουόπιο

Η φινλανδική Κουόπιο βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες ομάδες της χώρας. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια τερματίζει σταθερά στην πρώτη τριάδα, με τον στόχο που έχει τεθεί να είναι η εκθρόνιση της Ελσίνκι.

Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, κάτι που μπορεί να την ευνοήσει στα προκριματικά του Conference League, με την Κουόπιο να υπολείπεται έξι βαθμών από την πρωτοπόρο Ελσίνκι.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 48χρονος Σίμο Βαλακάρι, ο οποίος έχει καθίσει 20 φορές στον πάγκο της ομάδας, με απολογισμό 15 νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Ο σχηματισμός που χρησιμοποιεί περισσότερο είναι το 3-4-2-1.

Η έδρα της ομάδας είναι η «Savon Sanomat Areena», που χτίστηκε το 2005 και έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων.

Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ρανγκέλ και ο Λετονός μέσος Ικάουνιεκς.

Η Κουόπιο έφτασε στον δεύτερο προκριματικό γύρο αποκλείοντας με 5-1 συνολικό σκορ την Νοά από την Αρμενία.

Βόρσκλαβ Πολτάβα

H ουκρανική Βόρσκλα προέρχεται από ένα πρωτάθλημα σαφώς ανώτερο από το φινλανδικό, καταφέρνοντας να βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την πέμπτη θέση που πήρε πέρυσι. Στα συν της, είναι η πρότερη εμπειρία που διαθέτει, καθώς έχει συμμετάσχει δύο σεζόν (2011-12, 2018-19) στους ομίλους του Europa League.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 52χρονος Γιούρι Μακσίμοβ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Βόρσκλα τα δύο τελευταίσ χρόνισ. Σε 49 αγώνες, έχει ρεκόρ 21 νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες, ενώ και αυτός προτιμά την τριάδα στην άμυνα, χρησιμοποιώντας κυρίως το 3-4-2-1.

Η έδρα της ονομάζεται «Ολεκσέι Μπουτόφσκι Στέιντιουμ», χωράει 24,795 θεατές, αλλά περιβάλλεται από στίβο, που σημαίνει ότι πολλές φορές δεν όσο καυτή θα την ήθελε η ομάδα.

Ο Ολιβιέ Τιλ από το Λουξεμβούργο και ο τερματοφύλακας Ντμίτρο Ρίζνικ είναι από τους παίκτες που κάνουν την διαφορά στο ρόστερ.

Η Βόρσκλαβ μπαίνει από αυτό τον προκριματικό γύρο στην διοργάνωση.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα