spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΗ Μύκονος ανάβει πολιτικές φωτιές για τους όρους ανοίγματος του τουρισμού

Η Μύκονος ανάβει πολιτικές φωτιές για τους όρους ανοίγματος του τουρισμού

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τη Μύκονο και οι ανησυχίες για αντίστοιχα μίνι τοπικά lockdown σε άλλες τουριστικές περιοχές  μεσούσης της τουριστικής περιόδου ανάβουν εκτός όλων των άλλων και πολιτικές φωτιές.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για δεύτερο καλοκαίρι

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη Μύκονο αποτέλεσαν την αφορμή για μια ακόμα σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με επίκεντρο τους όρους ανοίγματος του τουρισμού, όπως συνέβη και πέρσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά την άρση του πρώτου lockdown.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «πιστοποιητικό παταγώδους αποτυχίας» θέτοντας εκ νέου ζήτημα για «πρόχειρο και χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού». Ακολούθησε εν συνεχεία χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ομολογία αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο ενώ και το ΜέΡΑ25 άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για παλινωδίες εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγειονομικού ελέγχου με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού.

Αν υπήρχε φιλότιμο θα ακούγαμε μια συγγνώμη

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών» ήταν η αιχμηρή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά συρροή ψεύτης – Μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση και όχι lockdown

Ακολούθησε η απάντηση της Αριστοτελίας Πελώνη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει.
Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.

»Παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα.

»Το θυμίζουμε και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων. Είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγελε την Κυβέρνηση για ολιγωρία».

Πάλι μπάχαλο – Τινάζει στον αέρα την τουριστική σεζόν

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σχολιάζοντας την απάντηση της Αριστοτελίας Πελώνης τόνισε:

«Με ποσοστό εμβολιασμού αρκετά πάνω από 90% στη Μύκονο και εφόσον υποτίθεται ότι γίνονται έλεγχοι στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί, θα περιμέναμε η κα Πελώνη αντί να βρίζει να ζητήσει επιτέλους μια συγνώμη, να μας εξηγήσει πως ακριβώς τα έκανε η κυβέρνηση της πάλι μπάχαλο και αναγκάζεται να τινάξει την τουριστική σεζόν στον αέρα με νέα περιοριστικά μέτρα.

»Τέλος, αν αναζητά ψεύτες, μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί στον κ. Μητσοτάκη – αν τον πετύχει σε κανένα τριήμερο – που έχει πανηγυρίσει ότι νίκησε τον κοροναϊο δέκα φορές και άλλες τόσες έχει ρίξει τη δημόσια υγεία και την οικονομία στα βράχια».

Ομολογία αποτυχίας – Τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αποτελούν ομολογία αποτυχίας. Πάλι μετά τον εφησυχασμό, τα περιοριστικά μέτρα. Για δεύτερη χρόνια χωρίς σχέδιο για τον Τουρισμό, τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Υποσχέθηκε covid free καλοκαίρι και η Μύκονος μπαίνει σε lockdown

«Το COVID free καλοκαίρι που υποσχέθηκε μόλις προχθές ο Υπουργός Τουρισμού είναι ήδη εδώ, με την Μύκονο να μπαίνει σε τοπικό lockdown και την Κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ο τουρισμός δεν επιδρά στην εξέλιξη της πανδημίας και άρα δεν υπάρχει λόγος για μέτρα στις εισόδους της χώρας» ήταν το σχόλιο του ΜέΡΑ25 για το μίνι lockdown στη Μύκονο.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα