spot_img
8.1 C
London
ΑρχικήΤο μηχάνημα της Λίμνης στην Καστοριά πάλι στο καθήκον

Το μηχάνημα της Λίμνης στην Καστοριά πάλι στο καθήκον

Τα χρόνια όμως περνούσαν και το μηχάνημα της λίμνης -όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι- υπέστη φθορές από τον χρόνο με συνέπεια όπως πληροφορούμαστε να μπει στα πιτς από το Σεπτέμβριο του 2019. Ο δήμος Καστοριάς δίνει μια πιο παραστατική εικόνα της κατάστασης του υποστηρίζοντας πως το μηχάνημα ήταν  ήταν μισοβυθισμένο και ακινητοποιημένο, με “κολλημένη” τη μηχανή του, με τρύπες στα κοιλώματα των δεξαμενών, με σπασμένες καδένες, με χαλασμένα όργανα ενδείξεων και πολλές ακόμη ζημιές σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του.

Όποια και να ήταν η κατάσταση του η ουσία είναι πως δεν ήταν μάχημο.  Μέχρι πρότινος ωστόσο, αφού με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου και σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς, ο οποίος στήριξε   την προσπάθεια μαζί και άλλους εθελοντές, το μηχάνημα μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου, αποσυναρμολογήθηκε, έγιναν όλες οι απαραίτητες επισκευές και επιδιορθώσεις των ζημιών και σήμερα, εντελώς ανανεωμένο, ξανα-πλέει στη λίμνη για να βοηθήσει στον καθαρισμό των χόρτων, ενόψει μάλιστα και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που θα γίνει στο τέλος του επόμενου μήνα στην Καστοριά.

Σημαντικό να εργαστεί το μηχάνημα έτσι ώστε οι αθλητές να αφοσιωθούν στον αγώνα και μόνο, που θα μπορούσε ίσως και να αναβληθεί εφόσον το περιβάλλον δεν ήταν φιλόξενο για τα σκάφη και τους κοπηλάτες.

Ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης πήγε στο Μαυροχώρι, προκειμένου να ευχαριστήσει και να συγχαρεί επιτόπου τον Πρόεδρο του Ομίλου, Ναούμ Μπούση και όλα τα μέλη της Διοίκησης, καθώς επίσης τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Βασίλη Μιρκόπουλο και τους Τάσο Χρηστίδη, Στάθη Γαλάνη, Δημήτρη Κακλαμάνο και Κώστα Πετκανά, που δούλεψαν εθελοντικά επί πολλούς μήνες για να έχουμε και πάλι ένα λειτουργικό μηχάνημα στη λίμνη μας.

Από εκεί, δήλωσε πως τα προβλήματα από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο σταδιακά επιλύονται στο δήμο του και υποσχέθηκε διαρκή προσπάθεια προς επίτευξη των στόχων που έθεσε ο ίδιος προεκλογικά και θέλει να τηρήσει.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα