spot_img
9.3 C
London
ΑρχικήΒουλγαρία: Η Β. Μακεδονία είναι βουλγαρική το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του VMRO...

Βουλγαρία: Η Β. Μακεδονία είναι βουλγαρική το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του VMRO BND

Ο βούλγαρος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος VMRO BND, Ανγκέλ Τζαμπάσκι, ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα το επίσημο βίντεο του κόμματος, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, τονίζοντας ότι η «Μακεδονία είναι βουλγαρική».

«Ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά»

«Η Μακεδονία (σ.σ.: εννοεί τη «Μακεδονία του Βαρδάρη») είναι βουλγαρική. Ενα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια. Και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα τη Μακεδονία. Ομως η Βουλγαρία δεν πρέπει να εκβιαστεί! Η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνέπεια.

»Η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί και η ιστορία πρέπει να απορρίψει τη μοίρα κάθε προδότη. Η Βουλγαρία και οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ θα συνεχίσουν τη μάχη μας για την αλήθεια!», έγραψε ο Τζαμπάσκι στο επίσημο προφίλ του στο Facebook, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

Ποιο είναι το VMRO BND

Το VMRO BND είναι εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα της Βουλγαρίας με ηγέτη του τον Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός Αμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις εκλογές του Απριλίου δεν κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή καθώς δεν συγκέντρωσε το όριο του 4% που απαιτείται από τον εκλογικό νόμο της χώρας για την είσοδο κόμματος στο Κοινοβούλιο.

Στη Βουλγαρία έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές για τις 11 Ιουλίου καθώς από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση κανένα κόμμα δεν πήρε αυτοδυναμία ούτε έγινε δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ρούμεν Ράντεφ εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα