spot_img
3 C
London
ΑρχικήΡωσία: Με τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 αποκτά τον έλεγχο της Μεσογείου και τμήματος...

Ρωσία: Με τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 αποκτά τον έλεγχο της Μεσογείου και τμήματος της Μέσης Ανατολής

Η ταυτόχρονη εμφάνιση στη Συρία τριών ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 μεγάλων αποστάσεων, αν και αρχικά έγινε λόγος μόνο για δύο βομβαρδιστικά των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, επέτρεψε στη Ρωσία να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της Μεσογείου και του μεγαλύτερου μέρους της Μέσης Ανατολής, ισχυρίζεται ρωσικό δημοσίευμα.

Βομβαρδιστικά Tu-22M3

Οπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, η ρωσική ιστοσελίδα avia-pro.net που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα, σημειώνει ότι λόγο της επέκτασης του διαδρόμου από/προσγείωσης στη ρωσική βάση Χμέιμιμ της Συρίας και της δυνατότητας να δεχτεί πλέον βομβαρδιστικά Tu-22M3, η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στη Μεσόγειο.


Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22M3M μπορούν να εξοπλιστούν και με πυρηνικά όπλα (φωτογραφία Reuters)

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 ονομάζονται ‘δολοφόνοι επιθετικών ομάδων αεροπλανοφόρων’ – μόνο ένα από αυτά θα είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει πολλά πολεμικά πλοία και να καταστρέψει ένα αεροπλανοφόρο.

Μήνυμα στη Βρετανία

»Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Ρωσία στέλνει ισχυρό μήνυμα στη Μεγάλη Βρετανία πως η αεροπορική ομάδα της, που ήδη κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, θα γίνει ο πρώτος στόχος των ρωσικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς», σημειώνει ο ειδικός της Aviapro.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα σχόλια σχετικά με την αποστολή ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 στη Συρία, ωστόσο, είναι προφανές ότι τα ρωσικά αεροσκάφη θα λάβουν μέρος σε επιθέσεις κατά τζιχαντιστών και τρομοκρατικών ομάδων.

Εκτός από τον έλεγχο στη Μεσόγειο, τα ρωσικά βομβαρδιστικά, χρησιμοποιώντας τα όπλα τους, μπορούν επίσης να επιτεθούν σε στόχους στη Μέση Ανατολή.

Και πυρηνικά όπλα

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22M3M διαθέτουν μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, καθώς επίσης και πιο διευρυμένη επιχειρησιακή εμβέλεια, ενώ ακόμα μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους Kh-32, με υπερηχητικούς πυραύλους αλλά και με πυρηνικά όπλα.


Η ρωσική βάση Χμέιμιμ στη Συρία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση, για πρώτη φορά, να επιχειρεί με βομβαρδιστικά μεγάλων αποστάσεων που μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό με πυρηνικά όπλα από την αεροπορική βάση που διαθέτει στη Συρία, επεκτείνοντας τις δυνατότητές της και επιτρέποντας σε τέτοιου είδους αεροσκάφη να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις σε νέες περιοχές.

Η Ρωσία εκμεταλλεύεται την αεροπορική βάση Χμέϊμιμ που βρίσκεται στις ακτές της Συρίας, στη Μεσόγειο, από την οποία είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν αεροπορικές επιδρομές, παρέχοντας υποστήριξη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πάνω από τη Μεσόγειο

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι οι διάδρομοι στην αεροπορική βάση επεκτάθηκαν και ένας από αυτούς αναβαθμίστηκε, επιτρέποντας στη Ρωσία να χρησιμοποιεί αεροσκάφη όλων των τύπων στη βάση.

Τα τρία νεοαφιχθέντα στρατηγικά βομβαρδιστικά μπορούν να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη Μεσόγειο, πριν επιστρέψουν στη μόνιμη βάση τους στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα