spot_img
8.1 C
London
ΑρχικήΚοροναϊός: Τα νεότερα για την υγεία του 17χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος ...

Κοροναϊός: Τα νεότερα για την υγεία του 17χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό

Διασωληνωμένος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» ο 17χρονος που εισήχθη χθες, καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί ραγδαία.

Το παιδί διαγνώστηκε θετικό στον κοροναϊό και λίγες ημέρες αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας ενώ παραμένει άγνωστο εάν είχε νοσήσει κάποιο άτομο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με Ελπινίκη Ταβιανάτου, διοικήτρια Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η οποία μίλησε στο MEGA, ο νεαρός «έχει βγει από τον αναπνευστήρα, δεν έχει αποσωληνωθεί, αλλά είναι καλά τα νέα».

Στόχος των γιατρών είναι να «αποσωληνωθεί σύντομα».

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της 44χρονης από την Κρήτη

Η κατάσταση της 44χρονης από την Κρήτη που νοσηλεύεται με θρόμβωση στον εγκέφαλο ύστερα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca για τη νόσο COVID-19, παραμένει σταθερά κρίσιμη, με τον σύζυγό της να δηλώνει πως είναι κλινικά νεκρή.

Η 44χρονη χρειάστηκε να χειρουργηθεί εκτάκτως στις 22 Μαΐου λόγω του ότι ο θρόμβος είχε αυξηθεί.

Πάντως, όπως δήλωσε την Τρίτη στο MEGA ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, οι εξετάσεις της 44χρονης δείχνουν υψηλά επίπεδα φαρμάκων στο αίμα της μετά το χειρουργείο οπότε δεν μπορούν να αρχίσουν τα προβλεπόμενα τεστ για τη διαπίστωση εγκεφαλικής λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα εμβολιάστηκε στις 5 Μαΐου με το προϊόν της AstraZeneca και μια εβδομάδα αργότερα παρουσίασε θρομβοπενία και εισήχθη στο «Βενιζέλειο» χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα