Κωστής Μαραβέγιας: Η έπαρση και η αλαζονεία μπορεί να οδηγήσουν σε κακοποιητικές συμπεριφορές

0
0

Συνέντευξη στο  “Τηλέραμα” και στον Βασίλη Ανδριτσάνο έδωσε ο  Κωστής Μαραβέγιας, και μεταξύ άλλων μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το θέατρο και ο αθλητισμός αντιμετώπισαν περιστατικά βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών. Έχετε ακούσει για ανάλογα περιστατικά στον χώρο του τραγουδιού;

Όχι, ευτυχώς για τον χώρο μας δεν έχω ακούσει κάτι. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει συμβεί. Είναι τραγικό οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν την όποια μορφή εξουσίας τους εις βάρος των ασθενέστερων και των πιο αδύναμων. Είναι ίσως η χειρότερη εκδοχή της κατώτερης φύσης του ανθρώπου και των πιο χαμηλών ενστίκτων του. Οι καλλιτέχνες, ειδικότερα αυτοί που κατέχουν θέση ισχύος, πρέπει να δείχνουν τον σωστό, δίκαιο, ισότιμο και αξιοκρατικό δρόμο, να γίνονται φωτεινά πρότυπα για τους υπόλοιπους. Να είναι ευγνώμονες για το ταλέντο τους, να αντιμετωπίζουν την επιτυχία τους με ταπεινότητα και πραότητα. Είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτό που αγαπάμε και πρέπει κάθε πρωί να το αναγνωρίζουμε. Η έπαρση και η αλαζονεία μπορεί να οδηγήσουν σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σε έλλειψη ενσυναίσθησης.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.