spot_img
10.7 C
London
ΑρχικήΟι Ναζί δεν έχουν θέση στην Κρήτη και οι αρμόδιοι έπρεπε να...

Οι Ναζί δεν έχουν θέση στην Κρήτη και οι αρμόδιοι έπρεπε να τους το είχαν ήδη πει

Στη συλλογική μας μνήμη η «Μάχη της Κρήτης» έμεινε για τον ηρωισμό των απλών Κρητικών που δεν δείλιασαν μπροστά στους αλεξιπτωτιστές των Ναζί και αντιστάθηκαν με τον πιο σθεναρό τρόπο σε έναν αγώνα δύσκολο και άνισο.

Όμως, φαίνεται ότι στα μάτια διάφορων ακροδεξιών και νεοναζί είναι ένα γεγονός που πρέπει να «τιμηθεί».

Δηλαδή, να «τιμηθεί» η εισβολή αυτών που ευθύνονται  για εγκλήματα πολέμου.

Γιατί αυτό ακριβώς έκαναν οι ναζί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτη για να εκδικηθούν τους Κρητικούς: έκαψαν χωριά σκότωσαν τους κατοίκους τους.

Γερμανοί αλεξιπτωτιστές ήταν αυτοί που στις 3 Ιουνίου 1941 κατέστρεφαν ολοκληρωτικά το χωριό Κάνδανος στα Χανιά και εκτελούσαν 180 από τους κατοίκους του. Βάζοντας μετά μια επιγραφή, αιώνια προσβολή στα θύματά τους, που έλεγε «Εδώ υπήρχε η Κάνδανος. Κατεστράφη προς εξιλασμό της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών».

Και τώρα έρχεται μια υποτίθεται «οργάνωση ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών» που διοργανώνει ομαδική επίσκεψη στην Κρήτη, τις ημέρες που εορτάζεται η επέτειος των 80 ετών από τη Μάχη της Κρήτης για να τιμήσει τη Γερμανική επίθεση.

Και μπορεί να αυτοπαρουσιάζονται απλώς ως αλεξιπτωτιστές αλλά τέτοιες οργανώσεις στην πραγματικότητα αποτελούν φυτώρια της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και των νεοναζί.

Αυτή είναι η ιδεολογία τους και γι’ αυτό σπεύδουν να τιμούν τέτοιες επετείους.

Και μπορεί αυτοί οι νεοναζί να θέλουν να την κάνουν την εκδήλωση.

Όμως, το ερώτημα είναι: δεν υπήρξε ούτε ένας «αρμόδιος» που να το πήρε χαμπάρι για να πράξει τα δέοντα;

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν πρέπει να έχει το νου για τέτοιες αποβάσεις ακροδεξιών από το εξωτερικό; Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υποτίθεται ότι πάντα παρακολουθεί τη δράση των ακροδεξιών και συλλέγει πληροφορίες και διεθνείς διασυνδέσεις; Η Περιφέρεια Κρήτης και οι άλλες τοπικές αρχές τίποτα δεν κατάλαβαν; Δεν άκουσαν ότι κάποιοι προετοιμάζονταν, έκλειναν ξενοδοχεία, κανόνιζαν περιηγήσεις;

Με κάποια πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε. Ιδίως με τη μνήμη της ναζιστικής θηριωδίας και της αντίστασης σε αυτή. Από σεβασμό όχι μόνο στην ιστορία αλλά κυρίως σε όλες και όλους εκείνους που όταν ήρθε η ώρα δεν δίστασαν και διάλεξαν να υπερασπιστούν τον τόπο και την ελευθερία τους. Για να λάβουν οι εισβολείς το μήνυμα ότι αυτός ο λαός αντιστέκεται.

80 χρόνια μετά οι θαυμαστές των Ναζί εισβολέων, οι ακροδεξιοί και οι νεοναζί, πρέπει να ξέρουν ότι εάν πατήσουν το πόδι τους στην Κρήτη την ίδια υποδοχή θα έχουν όπως και τότε που οι Κρητικοί αντιστάθηκαν με ό,τι έβρισκαν: μαχαίρια, φτυάρια ακόμη και τσουγκράνες.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα