spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήΣυνάντηση φον ντερ Λάιεν – Μισέλ: «Δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο...

Συνάντηση φον ντερ Λάιεν – Μισέλ: «Δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο με αυτό στην Άγκυρα»

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχαν πριν από λίγο την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή τους, στην οποία συζήτησαν μία σειρά ζητημάτων, ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Την Τρίτη θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοινοτική πηγή τόνισε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κατάσταση σαν αυτή της Άγκυρας.

«Sofagate»

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η υπόθεση «Sofagate», με τη Δύση να στηλιτεύει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απαράδεκτη στάση του, καθώς δεν φρόντισε να υπάρξει μια τρίτη καρέκλα για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την επίσκεψη της φον ντερ Λάιεν και του Μισέλ στην Άγκυρα.

Ύστερα από το περιστατικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, χαρακτήρισε δικτάτορα τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ η Γαλλία έκανε λόγο για παγίδα στην Φον ντερ Λάιεν από την πλευρά της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέκριναν και τον Σαρλ Μισέλ για το γεγονός ότι κάθισε στη θέση του χωρίς να βοηθά την κατάσταση.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα