spot_img
11.2 C
London
ΑρχικήΠαράνομα τα πάντα όλα στην ΕΠΟ

Παράνομα τα πάντα όλα στην ΕΠΟ

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους που «σήκωσε» το κλιμάκιο των 30 ατόμων της Οικονομικής Αστυνομίας συνοδευόμενο από τρεις Εισαγγελείς ή τις δεκάδες υποθέσεις που ερευνώνται σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Διαφθοράς και σχετίζονται με τη θητεία της διοίκησης Γραμμένου και αφορούν από την σκανδαλώδη προμήθεια του VAR μέχρι τις αποζημιώσεις στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, αλλά και την κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΕΠΟ με τις σκανδαλώδεις προσλήψεις και αμοιβές των golden boys.

Όλα αυτά δεν αποτελούν είδηση πια, αφού κατά κάποιο τρόπο είχαν γίνει καθημερινότητα. Και ενώ πίστευε ο φίλαθλος κόσμος ότι μάλλον τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, έρχεται η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Εκτελεστικής Επιτροπής υπό την προεδρεία του Θ. Ζαγοράκη να ξεπεράσει ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία.

Δηλαδή τώρα πια δεν θα έχουμε απλά παράνομες αποφάσεις που θα ζημιώνουν την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πάμε ένα βήμα παρακάτω!

Θα έχουμε παράνομα και έκπτωτα όργανα, όπως συνέβη με τον παράνομο διορισμό στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ του αποτυχημένου και σκανδαλωδώς αμειβόμενου υπευθύνου επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβου Φιλιππούση. Εκλεκτός των ερευνώμενων από την αθλητική δικαιοσύνη για δωροδοκίες και βιαιοπραγίες Δ. Μελισσανίδη και Γιαννάκη Παπαδόπουλου.

Όμως ποιος ήταν ο μόνος που μπορούσε να ανοίξει την πόρτα στον παράνομο διορισμό; Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης και νυν Πρόεδρος της ΕΠΟ, Θ. Ζαγοράκης. Παρά την γενική κατακραυγή για το συγκεκριμένο πρόσωπο τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Τι έκανε τον Ζαγοράκη να αψηφήσει όλα αυτά; Ο χρόνος και η ίδια η στάση του στο άμεσο μέλλον θα το αποκαλύψουν πολύ σύντομα…

Ένα είναι σίγουρο ότι ο εκκωφαντικός τρόπος που διορίσθηκε παράνομα ο Φιλιππούσης με οικειοθελώς αποχωρήσαντα τον ίδιο τον Ζαγοράκη, δεν περιορίζεται απλά στην αυτοδίκαιη ακυρότητα όλων των αποφάσεων που λαμβάνει ο Τζακ ή όλων των εγγράφων που θα υπογράφει από εδώ και πέρα, με δεδομένη την πλήρη ανωμαλία που θα δημιουργήσει στην λειτουργία της ήδη πολύπαθης ΕΠΟ. Αλλά είναι βέβαιο ότι ο διορισμός του εξ απόρρητων του Κοντονή δεν μπορεί να αναγνωριστεί από καμία αρχή, ούτε εσωτερικά ούτε διεθνώς.

Θα αναγνωρίσει η Σουπερλίγκα τον Ιάκωβο ως Εκτελεστικό Γραμματέα και συνομιλητή της;

Όσο καλή σχέση και να λένε οι κακές γλώσσες ότι έχει ο Μπουτσικάρης με τον Φιλιππούση, δεν μπορεί να ξεπεραστεί θεσμικά η καταστατική εκτροπή μέσω της οποίας τοποθετήθηκε εκεί. Αφού η διοργανώτρια του σημαντικότερου ποδοσφαιρικού προϊόντος της χώρας έχει δει ξεκάθαρα όλα αυτά τα χρόνια πως η ΕΠΟ με τα πλέον ακατάλληλα στελέχη της, όχι μόνο κατασπαταλά τους πόρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά ευθέως ζημιώνει τα μέλη του συνεταιρισμού με τις ενέργειές της (βλ. Υπόθεση Άρη- Ντρουρμισαι, ΑΕΛ δελτία κλπ).

Θα αναγνωρίσει η UEFA τον Τζακ, που γνωρίζει πια πολύ καλά τον ρόλο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον πραξικοπηματικό χαρακτήρα με τον οποίο εισέβαλε σε αυτό;

Μήπως θα πρέπει η UEFA να εφαρμόσει το άρθρο 7bis του Καταστατικού της, σύμφωνα με το οποίο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να αναγνωρίσει όργανο που εκλέγεται ή διορίζεται με τρόπο αντίθετο προς το Καταστατικό της Ομοσπονδίας (μέλος της). Επομένως, δεν αναγνωρίζεται από την UEFA οποιοδήποτε όργανο ή απόφαση από όργανο που δεν έχει εκλεγεί ή διοριστεί σύμφωνα με την νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία.

Θα αναγνωρίσει η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες κρατικές αρχές τον παρανόμως διορισθέντα Φιλιππούση και τυχόν αιτήματα ή αποφάσεις του;

Για παράδειγμα όταν θα κατατεθούν στο Υπουργείο Αθλητισμού οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί της ΕΠΟ για έλεγχο θα εγκριθούν ή επειδή υπογράφονται από τον «παράνομο» Φιλιππούση θα πρέπει να απορριφθούν και να σταλούν πίσω στην ΕΠΟ;

Οι όποιες προσλήψεις εισηγηθεί ή οι όποιες ενέργειες προχωρήσει ο Φιλιππούσης δεν θα πρέπει επίσης να θεωρηθούν ως μη γενόμενες και άκυρες;

Βέβαια το κράτος προασπίζοντας πάντα την νομιμότητα και τη διαφάνεια καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά και στην σύμβαση που είχε ο Τζακ με την ΕΠΟ όλο αυτό το διάστημα γιατί λέγεται ότι μόνο συνηθισμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί και κρύβει λαβράκια.

Άλλωστε ο Τζακ δεν κάνει συνηθισμένα πράγματα αφού έχει πάντα δίπλα του και συμβουλεύεται τον κουμπάρο του, δικηγόρο κ. Κλαδά (επίσης τον προξένεψε στην ΕΠΟ).

Βέβαια ο πολυθεσίτης Τζακ δεν έχει κάνει τυχαία «τη ζωή μας ποδήλατο» αφού είναι και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην ΕΟΕ! Τώρα αν αυτό είναι νόμιμο και ηθικό, δηλαδή η Ομοσπονδία ποδηλασίας να επιχορηγείται από το κράτος για να την εκπροσωπεί ο «παράνομος» Φιλιππούσης είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση…

Έτσι από όλα αυτά είναι σαφές, τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για τους ανθρώπους της UEFA, ότι ο Θ. Ζαγοράκης με το καλημέρα σας υιοθέτησε παράνομες πρακτικές βάζοντας την ΕΠΟ στην δίνη των άκυρων αποφάσεων και πράξεων του Φιλιππούση προκειμένου απλά να κάνει το κέφι του Μελισσανίδη.

Άρα πώς να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη όλων -κυβέρνησης, UEFA και φιλάθλων – που είχαν εναποθέσει την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαιρου και την εφαρμογή της ολιστικής μελέτης στο πρόσωπο του Ζαγοράκη.

Όλοι, ακόμα και κυρίως ο ίδιος ο Ζαγοράκης θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά την επόμενη μέρα και θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουν την νομιμότητα αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο βήματα… οπισθοχώρησης θα κάνει.

Οπισθοχώρησης και οριστικής βύθισης στην διαφθορά και την παρακμή.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα