spot_img
7.6 C
London
ΑρχικήΟλυμπιακός : Η… πελάτισσα και το ρεκόρ-σταθμός στην καριέρα του Μαρτίνς (vids)

Ολυμπιακός : Η… πελάτισσα και το ρεκόρ-σταθμός στην καριέρα του Μαρτίνς (vids)

Στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός (19:30), με τους Ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν την Ενωση για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague και έχοντας ως στόχο τη νίκη που θα τους βοηθήσει να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους και πλέον μετρούν αντίστροφα για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να εξασφαλίσουν τον τίτλο όσο πιο γρήγορα γίνεται και στη συνέχεια να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το νταμπλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή δύσκολη σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ για 10η φορά ως προπονητής του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο τεχνικό να είναι αήττητος απέναντι στην Ενωση. Σε εννιά παιχνίδια ο Ιβηρας μετράει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες απέναντι στους Κιτρινόμαυρους. Στο ΟΑΚΑ ο Ιβηρας τεχνικός έχει μια νίκη και τρεις ισοπαλίες, ενώ οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί και στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να κερδίζει με 1-0, χάρη στο γκολ του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Εντός έδρας ο Ολυμπιακός, επί των ημερών του Πέδρο Μαρτίνς, έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στην Ενωση, με 12-1 γκολ. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι το 152ο ματς του Πορτογάλου ως προπονητής των Πειραιωτών. 152 παιχνίδια είχε επίσης και ως προπονητής της Μαρίτιμο, νούμερο το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην προπονητική του καριέρα. Στην Ρίο Αβε είχε μείνει για 101 αγώνες στον πάγκο της, ενώ ως προπονητής της Γκιμαράες είχε 78 παιχνίδια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, ο Πέδρο Μαρτίνς θα συμπληρώσει 152 ματς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και ο Ολυμπιακός θα γίνει η ομάδα, με την οποία θα έχει τα περισσότερα παιχνίδια ως προπονητής. Σε 151 αγώνες μέχρι τώρα ο απολογισμός του Πορτογάλου είναι εντυπωσιακός, αφού έχει 103 νίκες, 25 ισοπαλίες και 23 ήττες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Μαρίτιμο εργάστηκε από τις 15/9/10 έως τις 15/5/14 και μέτρησε 59 νίκες, 42 ισοπαλίες και 51 ήττες, ενώ στον Ολυμπιακό βρίσκεται ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου του 2018. Μπορεί να είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, αλλά τότε άρχισε να «χτίζει» την ομάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Μαρτίνς κόντρα στην ΑΕΚ:

7/10/18                ΑΕΚ-Ολυμπιακός             1-1
17/2/19                Ολυμπιακός-ΑΕΚ             4-1

27/10/19              Ολυμπιακός-ΑΕΚ             2-0
26/1/20                ΑΕΚ-Ολυμπιακός             0-0
28/6/20                ΑΕΚ-Ολυμπιακός             1-2

19/7/20                Ολυμπιακός-ΑΕΚ             3-0
12/9/20                ΑΕΚ-Ολυμπιακός             0-1 (τελικός Κυπέλλου)
16/12/20              ΑΕΚ-Ολυμπιακός             1-1
3/1/21                   Ολυμπιακός-ΑΕΚ             3-0

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα