spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήSiri: Ο ψηφιακός βοηθός της Apple δεν θα έχει πλέον γυναικεία φωνή...

Siri: Ο ψηφιακός βοηθός της Apple δεν θα έχει πλέον γυναικεία φωνή ως προεπιλογή

Στην νέα, έκτη beta του iOS 14.5 ο ψηφιακός βοηθός της Apple δεν θα έχει πλέον γυναικεία φωνή ως προεπιλογή. Το Siri αποκτά νέες φωνές και προεπιλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οι κάτοχοι των τηλεφωνικών συσκευών της από τώρα και στο εξής, όταν κάνουν ανανέωση λογισμικού, θα ερωτώνται σχετικά τη φωνή που επιθυμούν να έχει ο ψηφιακός βοηθός.

Μέχρι τώρα η Apple έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μια ανδρική και μια γυναικεία φωνή ωστόσο η γυναικεία υπήρχε ως προκαθορισμένη επιλογή (εξαιρουμένων μερικών χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο όπου το Siri έχει ανδρική φωνή ως προεπιλογή).

Πέρα από τις αλλαγές στις ρυθμίσεις, το Siri θα έχει και δύο νέες διαθέσιμες φωνές.

«Με χαρά παρουσιάζουμε δύο νέες φωνές του Siri για τους αγγλόφωνους χρήστες καθώς και την δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι την φωνή που προτιμούν κατά την εγκατάσταση του νέου λογισμικού» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρίας.

«Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Apple για συμπερίληψη, και προϊόντα και υπηρεσίες σχεδιασμένα να αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ποικιλομορφία του κόσμου στον οποίο ζούμε».

Οι νέες ρυθμίσεις είναι ήδη διαθέσιμες στη beta του iOS 14.5.

Η κουβέντα για τα στερεότυπα φύλου και τον σεξισμό στον χώρο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης έχει ανοίξει εδώ και καιρό.

Το 2019 με έκθεσή τους τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούσαν πως οι φωνές των ψηφιακών βοηθών αναπαράγουν στερεότυπες αντιλήψεις σύμφωνα με τις οποίες «οι γυναίκες είναι υπάκουες και πρόθυμες να εξυπηρετούν αλλά και διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού ή μιας φωνητικής προσταγής».

Οι περισσότεροι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης όπως η Cortana της Microsoft, η Aexa της Amazon και η Google Assistant της Google έχουν ακόμα γυναικείες φωνές ή/ και γυναικεία ονόματα.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα