spot_img
6.4 C
London
ΑρχικήΕξαδάκτυλος για σχολεία : Αν δεν ομαλοποιηθεί η πορεία της πανδημίας δεν...

Εξαδάκτυλος για σχολεία : Αν δεν ομαλοποιηθεί η πορεία της πανδημίας δεν θα πάμε στο επόμενο βήμα

«Δεν αρκούν τα self test, χρειάζεται να ομαλοποιηθεί και η πορεία της πανδημίας για να γίνει το επόμενο βήμα (στο άνοιγμα της χώρας)», επισήμανε ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι στην χθεσινή συνεδρίαση της  επιτροπής εμπειρογνωμόνων δεν συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων στις 12 του μήνα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη», σημείωσε, τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή θα εξετάσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Ερωτηθείς, αν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος, απάντησε με νόημα ότι: «θα αναθεωρηθούν οι μέχρι τώρα αποφάσεις και οι μελλοντικές».

«Αν τα πράγματα δεν  πάνε καλά, δεν θα γίνουν τα επόμενα βήματα », είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέοντας ότι «αν το πρώτο βήμα δεν αποδειχτεί σταθερό δεν θα γίνει το δεύτερο».

Σε ότι αφορά στη μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων χθες, ο κ. Εξαδάκτυλος, μίλησε για «δύσκολη συνεδρίαση» και σημείωσε, ότι οι λοιμωξιολόγοι «θέλουμε να βρούμε τον ασφαλέστερο τρόπο για να δώσουμε το απολύτως απαραίτητο», σε ότι αφορά στην χαλάρωση των περιορισμών.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι «λιγότερο επικίνδυνο» το άνοιγμα του μικρού λιανεμπορίου, σημειώνοντας όμως ότι δεν θέλουμε να έχουμε κοσμοσυρροή.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα