spot_img
7.1 C
London
ΑρχικήΤα ανοιχτά μέτωπα Λιγνάδη – Προχωρούν οι έρευνες για Αρσάκειο και ΜΚΟ

Τα ανοιχτά μέτωπα Λιγνάδη – Προχωρούν οι έρευνες για Αρσάκειο και ΜΚΟ

Μετά την τρίτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι εισαγγελικές Αρχές προχωρούν και τις δύο παράλληλες έρευνες που είχαν ανοίξει και αφορούν τόσο στα Αρσάκεια σχολεία, όσο και συνεργασία του Δημήτρη Λιγνάδη με ΜΚΟ, μέσω των οποίων -δημοσιεύματα ανέφεραν- ότι προσέγγιζε ανήλικα παιδιά.

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα έχουν μπει οι καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης όχι μόνο αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και σε σχέση με άλλους καθηγητές του σχολείου. Ωστόσο, στο σκέλος που αφορά τον σκηνοθέτη φέρεται πως θα κληθεί αρχικά αρμόδιο πρόσωπο για να πιστοποιήσει την περίοδο κατά την οποία συνεργαζόταν με το σχολείο ο σκηνοθέτης. Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελία βρίσκεται σε διαδικασία ταυτοποίησης των 285 απόφοιτων Αρσακείου, που ζητούσαν με επιστολή τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι υπογραφές φέρουν απλά το ονοματεπώνυμο, χωρίς περαιτέρω στοιχεία, οπότε οι Αρχές καλούνται να ταυτοποιήσουν αν τα πρόσωπα αυτά είναι υπαρκτά και αν πράγματι φοίτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελία δεν θα καλέσει σε κατάθεση 285 άτομα, αλλά περιορισμένο αριθμό. Υπενθυμίζεται, στη μήνυση του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, του πρώτου μηνυτή, ο ίδιος αναφέρει ότι έβλεπε παιδιά από το Αρσάκειο να πηγαίνουν στο σπίτι του σκηνοθέτη, ενώ του είχε ζητηθεί -σύμφωνα με όσα καταγγέλλει- να συνευρεθεί ερωτικά με μια μαθήτρια του Αρσακείου. Αναφορά στη σχέση του σκηνοθέτη με το Αρσάκειο είχε κάνει και ο τραγουδιστής – ηθοποιός Γ.Χ στην δική του κατάθεση.

Την ίδια ώρα, προχωρά και η έρευνα, που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας διερευνάται η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν ζητηθεί έγγραφα από αρμόδιους φορείς προκειμένου αρχικά να διαπιστωθεί η ύπαρξη σχέση μεταξύ των δομών αυτών και του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η νέα μήνυση

Το τρίτο μέτωπο που βρίσκεται ανοιχτό στην υπόθεση, είναι αυτό της νέας μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του σκηνοθέτη και για το οποίο διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία. Η συγκεκριμένη μήνυση φέρεται να έχει κατατεθεί την περασμένη Τρίτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τον μηνυτή να ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Απάντηση στα νέα δεδομένα που μπήκαν στην υπόθεση έδωσε μέσω μπαράζ ανακοινώσεων ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγια, ο οποίος κάνει λόγο για υπόθεση που δεν είναι «δεμένη», ενώ προκειμένου να υποστηρίξει τον αρχικό ισχυρισμό του για δικογραφία «τηλεγράφημα», περιγράφει ότι πλήρωσε μόλις 7 ευρώ για να λάβει αντίγραφα, θέλοντας να δείξει το μικρό μέγεθος του υλικού που έχει συγκεντρωθεί. Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Κούγιας επανήλθε με νέα ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «δήθεν βιασμένους» και προαναγγέλλοντας νέα κατάθεση αναφοράς στον Άρειο Πάγο.

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες «δείχνοντας» την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και κατηγορώντας την ότι επιχείρηση να καλύψει όλες τις παραλείψεις της προανάκρισης. «Αυτά που συμβαίνουν στο ανακριτικό γραφείο με τους δήθεν βιασμένους από τον εντολέα μου Δημήτρη Λιγνάδη – καταγγέλλοντες και την κα Ανακρίτρια που προσπαθούν να καλύψουν όλες τις παράνομες παραλείψεις της προανακρίσεως και τα χοντροκομμένα ψέματα, δεν έχουν προηγούμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ανάκριση η υπόθεση Άνθη
Στο μεταξύ, ασκήθηκε δίωξη για βιασμό και σε δεύτερο ηθοποιό έπειτα από μήνυση του 38χρονου Δημήτρη Άνθη ότι βιάστηκε από αυτόν το 2006. Πλέον η δικογραφία διαβιβάζεται στον ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση και αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση το θύμα και τυχόν μάρτυρες, ενώ η διαδικασία θα «κλείσει» με την κλήση σε απολογία του κατηγορουμένου. Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός πάντως φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

Πηγή:  newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα