spot_img
7.5 C
London
ΑρχικήAptera : Το πρώτο ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή

Aptera : Το πρώτο ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή

Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που πρέπει να διευθετηθούν πριν το αυτοκίνητο φτάσει στην αγορά και σύμφωνα με την , η διανομή δεν μπορεί να ξεκινήσει έως ότου διεξαχθούν και οι δοκιμές ασφαλείας.

Οι δημιουργοί της Aptera, Chris Anthony και Steve Fambro, λένε ότι το αυτοκίνητο είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτικό από το μέσο ηλεκτρικό όχημα και 13 φορές πιο αποτελεσματικό από ένα φορτηγό που χρησιμοποιεί αέριο ως καύσιμο.

 

Το Aptera έχει φουτουριστικό σχεδιασμό με πολύ μικρό αεροδυναμικό συντελεστή, ώστε να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια σε ταχύτητες έως 90-100 χλμ/ώρα. Επίσης, το Aptera είναι κατασκευασμένο από ελαφρά, σύνθετα υλικά που είναι αρκετές φορές ισχυρότερα από το ατσάλι και τα οποία μπορούν, εν μέρει, να εκτυπωθούν τρισδιάστατα. Το όχημα μπορεί να φτάσει από 0 έως 95 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, με τελικές ταχύτητες 177 χλμ. / ώρα.

Το Aptera είναι το πρώτο όχημα ικανό να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές ανάγκες μετακίνησης αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία που παρέχει εμβέλεια έως και 1.600 χλμ., πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Tesla Model S (595 χλμ.).

 

Οι προπαραγγελίες του αυτοκινήτου ξεκίνησαν στις 4 Δεκεμβρίου 2020 και η εταιρεία πούλησε τα πρώτα 330 αυτοκίνητα εντός 24 ωρών και έκτοτε έχει λάβει περίπου 7.500 αιτήματα για μελλοντικές παραγγελίες. Η εταιρεία λαμβάνει επίσης υποστήριξη από μεγάλους επενδυτές καθώς συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή.

 

ΠΗΓΗ:

 

www.ertnews.gr

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα