spot_img
9.9 C
London
ΑρχικήΜία μόνο δόση PFIZER ή OXFORD-ASTRAZENECA παρέχει έως και 80% προστασία

Μία μόνο δόση PFIZER ή OXFORD-ASTRAZENECA παρέχει έως και 80% προστασία

Η υπηρεσία Δημόσια Υγεία της Αγγλίας λέει ότι η πρώτη παγκοσμίως μελέτη σε πραγματικές συνθήκες, δείχνει ότι και τα δύο Pfizer και Oxford/AstraZeneca είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη μείωση των μολύνσεων με Covid19 μεταξύ των 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την αγγλική έρευνα, από τον Ιανουάριο και μετά, η προστασία από την συμπτωματική μόλυνση Covid τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer καταγράφηκε μεταξύ του 57 και 61% ενώ για το Oxford/AstraZeneca ήταν μεταξύ του 60% και 73%.

Στην περίπτωση των άνω των 80 ετών τα δεδομένα απέδειξαν ότι μία και μόνο δόση από οποιοδήποτε από τα δύο εμβόλια, είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας, έως και 3 με 4 εβδομάδες μετά το εμβολιασμό.

Αναφορικά με την παραλλαγή της Βραζιλίας, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά καθώς “πρέπει να περιμένουμε για περισσότερα δεδομένα προκειμένου να δούμε εάν τα εμβόλια καλύπτουν το βραζιλιάνικη παραλλαγή”, είπε η επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, Dr. Susan Hopkins. Η ίδια, ερωτώμενη εάν πρέπει να γίνεται χρήση διπλής μάσκας απήντησε ότι “μία μάσκα με διπλή επένδυση είναι αποτελεσματική”.

Το έκτο κρούσμα της μετάλλαξης που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές δεν έχει εντοπιστεί ακόμη αλλά “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν κράτησε την υποχρεωτική καραντίνα” είπε ο υπουργός Yγείας Ματ Χάνκοκ.

“Οι διακοπές εξαρτώνται από το τι θα κάνουν και οι άλλες χώρες”, είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής υγείας στην κυβέρνηση καθηγητής Jonathan Van-Tam, υπογραμμίζοντας ότι “ακόμη βρισκόμαστε σε ζώνη μεγάλης αβεβαιότητας για το τι κάνει ο ιός μετά”. O ίδιος είπε επίσης, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο στα προγράμματα εμβολιασμού τους και πολλά θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές που επιβάλλουν.

www.ertnews.gr

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα