spot_img
4.7 C
London
ΑρχικήΔημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα σε εισαγγελέα και ανακρίτρια – Η προφυλάκιση και οι...

Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα σε εισαγγελέα και ανακρίτρια – Η προφυλάκιση και οι ποινές που αντιμετωπίζει

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα Κυριακή ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του γνωστού ηθοποιού αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με τη χθεσινή μήνυση από 25χρονο αλλοδαπό.

Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί. Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί για την απολογία του.

Από τι θα κριθεί η προφυλάκισή του
Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Δεδομένου ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή είναι κακούργημα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που, όπως γίνεται σε κάθε υπόθεση, θα ζυγίσουν οι εισαγγελικές αρχές ώστε να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: Αφενός, αν είναι ύποπτος φυγής και αφετέρου αν είναι επικίνδυνος για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ως προς το πρώτο, ο κ. Λιγνάδης φρόντισε να βελτιώσει τη θέση του, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των αρχών, πριν ακόμη μάλιστα εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του.

Ειδικότερα, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορό του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου, είχε μεταβεί στην Ασφάλεια και νωρίτερα, προκειμένου να ενημερωθεί αν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, αλλά αμέσως μετά, αφού τον ενημέρωσαν ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν εκδοθεί κάποια διωκτικά έγγραφα, αποχώρησε δηλώνοντας ότι ήταν στην διάθεση των αρχών.

Πόσα χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει αν κριθεί ένοχος
Για τις ποινές τις οποίες αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, εφόσον κριθεί ένοχος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μίλησε χθες στο MEGA ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος.

Όπως είπε, ο βιασμός κατά συρροή είναι κακούργημα και η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη. Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο της κακουργηματικής πράξης κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια φυλάκιση.

Ο ίδιος είπε πως αυτή τη στιγμή στοιχειοθετούνται κι άλλα αδικήματα, τα οποία μπορεί να ανεβάσουν την τελική ποινή φυλάκισης, εφόσον πάντα κριθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Βλάχος, που είναι και ο δικηγόρος του 25χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση για βιασμό από τον σκηνοθέτη, όταν εκείνος ήταν σε ηλικία 14 ετών, είπε πως ο εντολέας του αισθάνθηκε ανακούφιση από τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πώς “ψάρευε” τα θύματά του
Όπως είπε ο ποινικολόγος, το 14χρονο -τότε- αγόρι σύχναζε τότε σε μια πλατεία δίπλα στο σπίτι του. Πρόκειται για μια πλατεία που επισκεπτόντουσαν κυρίως έφηβοι.

“Ο σκηνοθέτης πήγαινε στην πλατεία και ανέπτυσσε σχέσεις με τα παιδιά και του έλεγε για τη δική του καριέρα στα θέατρο και στη συνέχεια προσπαθούσε να τους δελεάσει ότι ψάχνει νέα παιδιά με ταλέντο” συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε πως του έλεγε πως “η ηλικία των 14-15 ετών ήταν η κατάλληλη για να αναδειχτεί το ταλέντο τους, για να βγουν προς τα έξω”.

Ουσιαστικά δηλαδή, τους υποσχόταν μια λαμπρή καριέρα και με αυτόν τον τρόπο τα προσέλκυε για να ικανοποιηθεί ο ίδιος αργότερα πάνω τους.

Αναφερόμενος στο όσα έζησε ο εντολέας του, ο κ. Βλάχος είπε πως “στην αρχή τον έπαιρνε μαζί με τη μηχανή, πήγαιναν σε συναυλίες πολύ γνωστών καλλιτεχνών. Μάλιστα, έλεγε στα νεαρά παιδιά ότι αυτοί οι καλλιτέχνες ‘δεν είναι πολύ καλύτεροι από εσένα’ και πως ‘και αυτοί έτσι ξεκίνησαν’”.

Μάλιστα, τους έταζε πως “θα σε κάνω καλύτερο από αυτούς που βλέπεις εδώ”.

Με αυτό το πρόσχημα τον κάλεσε τον 14χρονο -τότε- βρεθήκανε μαζί με φίλους του. Όπως είπε ο κ. Βλάχος ο σκηνοθέτης κάλεσε ολόκληρη την παρέα του 14χρονου στο σπίτι του, όπου έκανε πρόταση σε όλου να συνευρεθούν σεξουαλικά. Πρόκειται για παιδιά 14 και 15 ετών.

Παράλληλα, εξήγησε πως υπάρχουν κι άλλα αδικήματα για τον ίδιο άνθρωπο, τα οποία όμως δεν έχουν αναφερθεί, αφού το σημαντικό είναι ο βιασμός.

“Υπάρχουν κι άλλα αδικήματα. Δεν υπάρχει λόγος να τα φέρουμε στη δημοσιότητα” είπε. Κάποια από αυτά φαίνεται να είναι ότι έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικά σε παιδιά.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα