Αργυρούπολη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις ανήλικοι – Ανησυχία για τη δράση συμμοριών

0
1

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, αλλά και της επιτήρησης από κοινωνικό λειτουργό αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι που που κατηγορούνται για δυο ληστείες στην Αργυρούπολη και για τον τραυματισμό ενός 17χρονου με μαχαίρι, ενώ φέρονται ως μέλη συμμορίας που λήστευε ανήλικους.

Οι κατηγορούμενοι, που σύμφωνα με την δικογραφία ενεπλάκησαν σε επίθεση κατά δύο ανηλίκων με σκοπό την ληστεία στην Αργυρούπολη το περασμένο Σάββατο, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία.

Υποστηρίζουν επίσης, πως βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο αλλά δεν πήραν μέρος στην επίθεση που δέχθηκαν οι δύο ανήλικοι προκειμένου οι δράστες να τους πάρουν τα κινητά και τα χρήματα που είχαν. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν πως όταν ξεκίνησε το επεισόδιο, στο οποίο μετείχαν περίπου 30 νεαροί, εκείνοι έφυγαν.

Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Αντώνης Μυλωνάς μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως «πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων, ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει».