spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΣτα χέρια των ολλανδικών αρχών ο «Ελ Τσάπο» της Ασίας

Στα χέρια των ολλανδικών αρχών ο «Ελ Τσάπο» της Ασίας

Στα χέρια των ολλανδικών αρχών έπεσε ένας από τους πιο καταζητούμενους δραπέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αρχηγός ενός ασιατικού τεράστιου συνδικάτου ναρκωτικών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον συγκρίνουν με τον Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ο εικονιζόμενος συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Σίπχολ της Ολλανδίας. Είναι ο Τσέ Τσάι Λοπ. Καναδός, με κινεζική καταγωγή. Βαρώνος των ναρκωτικών, γνωστός και ως Ελ Τσάπο της Ασίας.

Έστησε το ισχυρό καρτέλ του στην ζούγκλα της Μιανμάρ. Από αυτές εδώ τις αυτοσχέδιες σκηνές τα συνθετικά ναρκωτικά φτάνουν σε όλη την Ασία, την Αυστραλία και χώρες της βόρειας Αμερικής. Τα έσοδα το 2018 άγγιξαν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια!

Με βάση το φάκελο των Αρχών ξέπλενε τα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών επενδύοντας σε δημόσια έργα ασιατικών χωρών και παίζοντας σε καζίνο της περιοχής. Μάλιστα φημολογείται ότι στο Μακάο, μέσα σε μία νύχτα, έχασε 66 εκατομμύρια δολάρια. Η Ολλανδική αστυνομία έφτασε στα ίχνη του χάρη στην πολυετή συντονισμένη προσπάθεια των Αρχών σε Αυστραλία, Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Άννα Παπασωτηρίου

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα