Γρεβενά: Σκιέρ σοβαρά τραυματισμένος από χιονοστιβάδα

0
4

Στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών μεταφέρθηκε αυτή την ώρα (16:23) ο νεαρός σκιέρ από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παρασύρθηκε σήμερα (24/1/2021), γύρω στις 2:30 το μεσημέρι από χιονοστιβάδα εκτός των πιστών του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Ο νεαρός, ηλικίας 27 ετών, που φέρεται να έχει και κρανιογκεφαλικές κακώσεις, έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε τα μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά και με τους διασώστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, που τον εντόπισαν αμέσως, καθώς είναι γνωστό το σημείο, στο οποίο πηγαίνουν ελεύθεροι σκιέρ για να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Ο 27χρονος είχε φθάσει μαζί με άλλους τρεις φίλους του στη Βασιλίτσα σήμερα το πρωί και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έφθασαν στην κορυφή της Βασιλίτσας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό του Εθνικού χιονοδρομικού Κέντρου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς προπαραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2018 είχε χάσει τη ζωή του, παρασυρόμενος από χιονοστιβάδα ένας 32χρονος σκιέρ.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο ήταν κλειστό και οι παρέες των νεαρών σκιέρ είχαν μεταβεί στο σημείο με τα πόδια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης