spot_img
11.7 C
London
ΑρχικήΔια χειρός Μπάιντεν στρατηγική κατά της πανδημίας – Οδικός χάρτης για την...

Δια χειρός Μπάιντεν στρατηγική κατά της πανδημίας – Οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση της

Ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει αμέσως 10 διατάγματα και άλλες εγκυκλίους για την εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία παρέλειψε ο προκάτοχός του, με καταστροφικά αποτελέσματα για τις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δίνει σήμερα στην δημοσιότητα λεπτομερή οδικό χάρτη, επικεντρωμένο στην επιστημονική γνώση, για την αντιμετώπιση της Covid-19 με την αύξηση των εμβολιασμών και των διαγνωστικών τεστ, την στιγμή που η πανδημία εισέρχεται «στην πιο φονική της φάση», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο συντονιστής κατά της πανδημίας  της κυβέρνησης Μπάιντεν, Τζέφ Ζίντς ανέφερε ότι «Εδώ και έναν χρόνο, οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να βρουν καμία στρατηγική, και ακόμη λιγότερο, καμία συνολική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της Covid, εκ μέρους της ομοσπονδιακής τους κυβέρνησης» υποσχέθηκε μάλιστα πως με την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν, όλα θα αλλάξουν.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει σειρά στόχων, όπως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του αμερικανικού πληθυσμού, η επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, ο έλεγχος της εξάπλωσης της επιδημίας χάρη στην χρήση μάσκας και στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η αύξηση της επείγουσας βοήθειας και η εισαγωγή επείγουσας νομοθεσίας για την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, η λειτουργία των σχολείων και των καταστημάτων σε συνθήκες ασφάλειας , η προστασία των πλέον ευάλωτων και η αντιμετώπιση των φυλετικών ανισοτήτων, καθώς και η αποκατάσταση της αμερικανικής ηγεσίας στο κόσμο για την προετοιμασία για οποιασδήποτε μελλοντική πανδημία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ζητήσει την έγκριση από το Κογκρέσο την έγκριση πόρων ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων, στα οποία περιλαμβάνονται 20 δισεκατομμύρια δολάρια για εμβόλια και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για διαγνωστικά τεστ.

Είναι παγκοσμίως γνωστό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο (405.000 νεκροί), σε απόλυτους αριθμούς. Ο νέος πρόεδρος ευρισκόμενος αντιμέτωπος με τέτοιας έκτασης υγειονομική κρίση, υπέγραψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διάταγμα που καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση στους ομοσπονδιακούς χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα