spot_img
6 C
London
ΑρχικήΣε αυστηρή καραντίνα η Μαρία Σάκκαρη – Θετικό κρούσμα στην πτήση που...

Σε αυστηρή καραντίνα η Μαρία Σάκκαρη – Θετικό κρούσμα στην πτήση που πήρε για Μελβούρνη

Αυστραλία/ Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

14 ημέρες αυστηρής αναγκαστικής καραντίνας σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, χωρίς δικαίωμα να κάνει προπονήσεις, αντιμετωπίζει η Μαρία Σακκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τέννις ήταν ανάμεσα στους 64 παίκτες και προσωπικό που έφτασαν αεροπορικώς στην Μελβούρνη από το Αμπού Ντάμπι, για το Αυστραλιανό Όπεν, που θα αρχίσει φέτος στις 8 Φεβρουαρίου.

Όλοι είχαν κάνει τεστ Covid πριν επιβιβαστούν στην πτήση, ωστόσο κατά την άφιξη στην Μελβούρνη ένα άτομο βρέθηκε θετικό. Έτσι όσοι ήταν στο αεροπλάνο, θεωρούνται «στενές επαφές» και αναγκαστικά μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα.

Αυτό σημαίνει ότι η Μαρία Σακκαρη θα είναι 24 ώρες το 24ωρο μέσα στο δωμάτιο της, χωρίς να μπορεί να κάνει τις πέντε ώρες προπόνηση που δικαιούνται άλλοι παίκτες.

Συνολικά 129 άτομα, εκ των οποίων 47 παίκτες, υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς περιορισμούς. Ήταν σε δύο πτήσεις τσάρτερ, μια από το Αμπού Ντάμπι και μια από Λος Άντζελες, από την οποία προέκυψαν άλλα δύο θετικά κρούσματα.

Η υπηρεσία καραντίνας στη Βικτώρια (COVID-19 Quarantine Victoria) αναφέρει ότι εξοπλισμός γυμναστικής μεταφέρεται στα δωμάτια του ξενοδοχείου των παικτών, καθώς δεν μπορούν να προπονηθούν έξω.

Ανάμεσα στους παίκτες που θα αντιμετωπίσουν την αυστηρή απομόνωση, είναι η δύο φορές πρωταθλήτρια του Αυστραλιανού Όπεν Βικτώρια Αζαρένκα, η τρεις φορές νικήτρια του grand slam Angelique Kerber και η κάτοχος του τίτλου Open US 2019, Bianca Andreescu.

Φέτος, λόγω της πανδημίας, το Αυστραλιανό Όπεν μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο, ώστε να μπορούν οι παίκτες και το υποστηρικτικό προσωπικό να κάνουν τις απαιτούμενες 14 ημέρες καραντίνας, πριν την διεξαγωγή του τουρνουά. Οι αρχές έχουν προβλέψει πέντε ώρες προπόνησης την ημέρα, εφόσον οι παίκτες δεν είναι θετικοί στην ασθένεια Covid.

Από σήμερα βρίσκεται στην Μελβούρνη και ο νούμερο 5 στον κόσμο, Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπας, ο οποίος με ανάρτηση στο Twitter, υμνεί τους Έλληνες της Αυστραλίας γράφοντας:

«Οι Ελληνο Αυστραλοί είναι οι πιο περήφανοι άνθρωποι που γνωρίζω. Ο Θεός να τους έχει καλά».

Και ο Στέφανος Τσιτσιπας θα κάνει υποχρεωτικά 14 ημέρες καραντίνας σε ξενοδοχείο.

Περίπου 1.240 παίκτες και προσωπικό υποστήριξης άρχισαν να φτάνουν στη Μελβούρνη αυτήν την εβδομάδα πριν από το τουρνουά και στεγάζονται στα ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας.

Πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID-19 πριν πετάξουν για την Αυστραλία και εξετάζονται ξανά στην αρχή και στο τέλος της 14-ημερης καραντίνας τους στην Μελβούρνη.

Θα τους επιτραπεί να πάρουν μέρος στο τουρνουά, μόνο εάν βρεθούν αρνητικοί σε όλα τα τεστ.

Η Αυστραλία ακολουθεί αυστηρή πολιτική κλειστών συνόρων και εφαρμόζει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους παίρνουν ειδική άδεια να εισέλθουν στην χώρα.

Πρόσφατα επέβαλε αυτή την καραντίνα και στα πληρώματα των αεροσκαφών, με αποτέλεσμα η Emirates να ανακοινώσει πως διακόπτει επ αόριστον τις πτήσεις προς Αυστραλία, διατηρώντας μόνο 2 την εβδομάδα για το Περθ.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα