ΠΙΝ: Οριστική λύση για διαχείριση απορριμμάτων στην Ζάκυνθο

0
0

«Ένα από τα πλέον κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα για την Ζάκυνθο, ένα θέμα που για πάνω από 15 χρόνια απασχολεί την τοπική μας κοινωνία και δεν είναι άλλο από την διαχείριση των απορριμμάτων οδεύει πλέον προς την οριστική του λύση», επισημαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Με την πρόσφατη απόφαση του σχετικού Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δίνεται “πράσινο” φως για την υπογραφή της Σύμβασης με την Ανάδοχο Εταιρεία και την έναρξη κατασκευής του νέου κλειστού σύγχρονου εργοστασίου απορριμμάτων και του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής», αναφέρει η ΠΙΝ.

«Τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων σε 19 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης και η Ζάκυνθος πλέον θα μπει στο πάνελ των περιοχών της ελληνικής επικράτειας που θα διαθέτει μια σύγχρονη και Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ)’, προσθέτει.

«Μοναδικά τα συναισθήματα, που δημιουργούνται όταν μετά από οραματισμό σχεδιασμό και στοχευμένη προσπάθεια το αποτέλεσμα σε δικαιώνει. Με σταθερά βήματα και την αποφασιστικότητα της Προέδρου του νέου ΦοΔΣΑ, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων σε μια νέα εποχή προς όφελος της ποιότητας ζωής και των Ζακυνθινών.

Η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της υπογραφής Σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Ζακύνθου”, που αφορά στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και του χώρου της υγειονομικής ταφής, το οποίο μετά από χρόνια θα επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της Ζακύνθου σίγουρα αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον, που δικαιούμαστε εμείς και οι επόμενες γενιές», δήλωσε το μέλος του ΔΣ του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού (ΦοΔΣΑ0 Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κα Κατερίνα Μοθωναίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ