spot_img
7.5 C
London
ΑρχικήΗ έντονη σεισμική δραστηριότητα αναστάτωσε τους κατοίκους της Δ. Ελλάδας

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα αναστάτωσε τους κατοίκους της Δ. Ελλάδας

Ξάγρυπνοι έμειναν χθες οι κάτοικοι στη Δυτική Ελλάδα από τις  πολλαπλές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα  στην περιοχή μεταξύ Αιγίου και Ναυπάκτου . Ο πιο ισχυρός σεισμός είχε μέγεθος  4,7 βαθμών Ρίχτερ και επίκεντρο 16 χλμ. Βόρεια του Αιγίου, στο χωριό Σεργούλα Φωκίδας. Το εστιακό βάθος ήταν 4 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με τον μεγαλύτερο να φθάνει τα 4,4 Ρίχτερ και τον μικρότερο τα 2,5.

Οι περισσότερες σεισμικές δονήσεις ήταν επιφανειακές , με αποτέλεσμα να γίνονται αισθητές  σε πολλά μέρη της Δυτικής Ελλάδος και όχι μόνο.

Σύμφωνα  με ανακοίνωση  του Πυροσβεστικού Σώματος  μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό. Όπου παρατηρήθηκαν καταπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τα μηχανήματα των δήμων από τα ξημερώματα απομάκρυναν πέτρες και χώματα διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ «…παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα