spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήΣτα φαρμακεία οι ηλικιωμένοι για το ραντεβού εμβολιασμού-Συνεχίζονται τα rapid test

Στα φαρμακεία οι ηλικιωμένοι για το ραντεβού εμβολιασμού-Συνεχίζονται τα rapid test

Τρέχει η διαδικασία μέσω της ειδικής πλατφόρμας, με όλο και περισσότερους ηλικιωμένους, άνω των 85 ετών, να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα  rapid test στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, ενώ τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, για μη τήρηση των μέτρων, με τους λοιμωξιολόγους να  προειδοποιούν για  σκληρό λοκντάουν, τύπου Μαρτίου, αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, σπεύδουν στα φαρμακεία για το ραντεβού του εμβολιασμού. Από χθες το απόγευμα, τους  έχουν σταλεί πάνω από 60.000 μηνύματα, καθώς το Σάββατο ξεκινάει ο εμβολιασμός τους.

 Στο μεταξύ, υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην Πιερία, παρά το παρατεταμένο lockdown. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν από τις 7-12 Ιανουαρίου σε σχέση με τις πρώτες έξι μέρες του 2021.

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων δεν αποτυπώνεται στις εισαγωγές που γίνονται στο Νοσοκομείο της Κατερίνης, στο οποίο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 20 άτομα στην Παθολογική κλινική covid19 και 6 στην εντατική.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα rapid test, με τους πολίτες να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα