spot_img
10.2 C
London
ΑρχικήΜητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Διαθέτουμε τους ναούς ως αίθουσες διδασκαλίας και τα Πνευματικά...

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Διαθέτουμε τους ναούς ως αίθουσες διδασκαλίας και τα Πνευματικά μας Κέντρα για rapid tests – εμβολιασμούς»

Προτάσεις προς την Πολιτεία απηύθυνε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, προκειμένου να στηρίξει η τοπική Εκκλησία ακόμη περισσότερο την μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας. Ο Ιεράρχης έθεσε στην διάθεση της Πολιτείας τους ναούς της Μητρόπολης Φθιώτιδας για να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να λυθούν προβλήματα συνωστισμού των μαθητών. Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Συμεών:

«… Θα ήθελα λοιπόν από αυτό το βήμα, να θέσω στη διάθεση σας τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των Ιερών Ναών και Εκκλησιών της Μητροπόλεως μας. Κοιτάξτε το Ναό μας: άνετα με αποστάσεις 2 μέτρων, έτοιμες είναι οι θέσεις, μπορούν να γίνουν αίθουσα διδασκαλίας, να έρθουν 50 και περισσότερα παιδιά, μικρόφωνα υπάρχουν, προτζέκτορες θα τους βάλουμε, θα διαθέσουμε τα πάντα και ατομικό τραπεζάκι – θρανίο για το κάθε παιδί, πόρτες πολλές, εξαερισμός πλούσιος, ψηλός, αποστάσεις. Είμαστε στη διάθεσή σας. Όλοι οι Ναοί».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας εκδήλωσε την πρόθεση η εκκλησία να αναλάβει και το πρόγευμα των παιδιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα ετοιμάζουμε και πρόγευμα για τα παιδιά, θα το ετοιμάζουν οι κυρίες με αγάπη, να κερνιούνται τα παιδιά. Συσκευασμένο με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, μην ανησυχείτε και επίσης δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά. Παιδικές μάσκες, όχι κουκούλες, παιδικές μάσκες για τα πρόσωπα των παιδιών μας και αντισηπτικό για κάθε παιδί θα τα προσφέρει η Μητρόπολη μας, η Εκκλησία μας. Σκεφτείτε το λοιπόν εκλεκτοί μου και αγαπημένοι μου άρχοντες, αν το επιτρέπει, αν το επιτρέπουν οι νόμοι, η γραφειοκρατία, το θεσμικό σύστημα, το επιτελικό κράτος και ούτω καθεξής, είμαι στη διάθεσή σας».

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών προχώρησε σε μία ακόμη πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση των 89 Πνευματικών Κέντρων της Ιεράς Μητροπόλεως, που υπάρχουν σε όλο το Νομό: «Θέτουμε στη διάθεσή σας, στην υγειονομική κοινότητα, τα 89 σε λειτουργία Πνευματικά Κέντρα της Μητροπόλεως μας, για να γίνουν Κέντρα ανίχνευσης του ιού, να κάνετε rapid τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά και γιατί όχι και εμβολιαστικά Κέντρα, αν υπάρχει δυσκολία και έλλειψη χώρου, αν υπάρχει δυσκολία πώς θα μετακινηθούν από τα χωριά μας παππούδες, οι γιαγιάδες, να έρθουν να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο ή όπου αλλού, 89 σημεία σε όλο το Νομό στη διάθεσή σας, στη διάθεσή της υγειονομικής κοινότητας, της Πολιτείας. Σκεφτείτε το λοιπόν, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε, όχι για να δημιουργούμε κάποιο πρόβλημα, αυτό κάναμε από την πρώτη μέρα και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα. Αξιοποιήστε την Εκκλησία. Είμαστε στη διάθεσή σας».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα