spot_img
10 C
London
ΑρχικήΥποχρεωτικό αρνητικό τεστ CoViD-19 για όσους εισέρχονται στην Αγγλία

Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ CoViD-19 για όσους εισέρχονται στην Αγγλία

Λονδίνο — Ανταπόκριση Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι διεθνείς αφίξεις στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ CoViD-19 που πραγματοποιήθηκε έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες για τεστ πριν από την αναχώρηση τους, οι επιβάτες θα υπόκεινται σε άμεσο πρόστιμο 500 στερλινών.

O υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε:

“Έχουμε ήδη εφαρμόσει σημαντικά μέτρα για να αποτρέψουμε τις εισαγόμενες περιπτώσεις CoViD-19, αλλά με νέα στελέχη του ιού να αναπτύσσονται διεθνώς, πρέπει να λάβουμε περαιτέρω προφυλάξεις”.

Το μέτρο για την υποχρεωτική απομόνωση 10 ημερών ανεξαρτήτως αποτελέσματος του τεστ εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους επιβάτες που φτάνουν από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στην “πράσινη” λίστα χωρών για CoViD-19 της κυβέρνησης. Επίσης, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώνουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών και να ακολουθούν τους εθνικούς περιορισμούς του λόκνταουν.

Ωστόσο, υπάρχει έντονη κριτική στην κυβέρνηση ότι προχώρησε πολύ αργά στην λήψη αυστηρών μέτρων με αποτέλεσμα έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων παγκοσμίως.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ο βουλευτής Νικ Τόμας-Σάιμοντς, σκιώδης υπουργός Εσωτερικών του Εργατικού Κόμματος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τα υποχρεωτικά τεστ για CoViD-19 κατά την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα “ωστόσο, οι Εργατικοί ζητούν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τεστ στα διεθνή ταξίδια από τον Απρίλιο. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση πέφτει από τη μια κρίση στην άλλη».

Τα νέα μέτρα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ισχύουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Έγκριση εμβολίου Moderna

Το εμβόλιο Moderna “πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας” αποφάνθηκε η ρυθμιστική αρχή έγκρισης φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το εμβόλιο είναι 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας CoViD-19, συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση συμφώνησε να αγοράσει επιπλέον δέκα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna, έναντι της προηγούμενης παραγγελίας των επτά εκατομμυρίων. Οι δεκαεπτά εκατομμύρια δόσεις συνολικά θα είναι διαθέσιμες από την ερχόμενη άνοιξη, μόλις η Moderna επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε:

«Αυτά είναι φανταστικά νέα και ένα ακόμη όπλο στο οπλοστάσιό μας για να τιθασεύσουμε αυτήν την απαίσια ασθένεια. Ενώ εμβολιάζουμε αυτούς που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την CoViD-19, παροτρύνω όλους να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες για να διατηρήσουμε τα κρούσματα χαμηλά και να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα