spot_img
11.5 C
London
ΑρχικήΣε καλό δρόμο ο εμβολιασμός – Παραμένει η ανησυχία για τη διασπορά

Σε καλό δρόμο ο εμβολιασμός – Παραμένει η ανησυχία για τη διασπορά

Ομαλά μέχρι στιγμής εξελίσσεται ο εμβολιασμός στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας ωστόσο   οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τη διασπορά  στην κοινότητα παρά τα  χαμηλά κρούσματα που σημειώθηκαν κατά τις ημέρες των εορτών.

O λοιμωξιολόγος στον Ευαγγελισμό Β. Παπασταμόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού των υγειονομικών είπε πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιάζονται περίπου 150  την ημέρα και πολύ σύντομα  Θα φθάσουν τους διακόσιους.

Ακολουθείται μια διαδικασία μέσω ραντεβού που πρέπει να τηρηθεί η οποία εξελίσσεται ομαλά.

Επισήμανε δε ότι η εξέλιξη της προμήθειας των εμβολίων  θα είναι αυτή που θα καθορίσει  και το χρόνο εξόδου από τον εφιάλτη που ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά, σε ότι αφορά αι τον γενικό πληθυσμό.

Σε ότι αφορά το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας  η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού εμβολιάζεται χωρίς εξαίρεση.

Ο κ. Παπασταμόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ότι αφορά τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη της επιδημίας στην κοινότητα καθώς μεσολαβούν οι γιορτές και έχουν γίνει πάρα πολύ λίγα τεστ  και οι εντυπωσιακές μειώσεις που είδαμε σύντομα και είναι άγνωστο αν ανταποκρίνονται  πραγματικά σε ότι συμβαίνει στην κοινότητα.

Οι νοσηλείες τις τελευταίες ημέρες είχαν μειωθεί αλλά την τελευταία ημέρα παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εφημερίες.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα