spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΛίμνη Πλαστήρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι οικισμοί Αγίας Μαρίνας λόγω κατολισθήσεων

Λίμνη Πλαστήρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι οικισμοί Αγίας Μαρίνας λόγω κατολισθήσεων

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Καρίτσας Δολόπων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β.Παπαγεωργίου, από 29/12/2020 ημέρα που ξεκίνησε το κατολισθητικό φαινόμενο στον οικισμό Αγία Μαρίνα. Οι κάτοικοι του οικισμού απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και διαμένουν πια σε σπίτια συγγενικών προσώπων, όπως ανέφερε στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, αφού τα ξενοδοχεία λόγω του covid-19 είναι κλειστά.

Το Σάββατοκύριακο επισκέφθηκε τον οικισμό ο διευθυντής του ΕΑΓΜΕ κ. Νίκος Νικολάου ο οποίος μελέτησε την εξέλιξη του φαινομένου, συνοδευόμενος από το δήμαρχο κ. Νάνο, τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της κοινότητας.

Εκτός του οικισμού Αγίας Μαρίνας, επισκέφθηκαν και τους οικισμούς Καρίτσας, Ράφηνα, Στεργιάϊκα καθώς και την κοινότητα Καρίτσας Δολόπων.

Ο κ. Νικολάου εκτίμησε ότι είναι επισφαλής η διαμονή των κατοίκων και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ενημέρωσε τους κατοίκους για απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους. Επτά μέχρι στιγμής κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατάλληλες για κατοίκηση.

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών για την εκτίμηση των οικιών και των κτισμάτων, αλλά και για την υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα.

Επίσης, ο δήμαρχος επανάφερε το αίτημα χρηματοδότησης μελέτης για την αντιμετώπιση των γεωλογικών προβλημάτων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα συνολικά, μετά τις δεκάδες καταπτώσεις που σημειώθηκαν με τον κυκλώνα «Ιανός».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Δώρα Μήτρα

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα