Α. Τσίπρας : Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

0
2

Εγκληματικές ευθύνες καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρα για τις πολιτικές που ακολουθεί στη διαχείριση της πανδημίας. Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν, ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό και οι πολιτικές πρωτοβουλίες τόσο για τις ανάγκες που υπάρχουν στο μέτωπο της πανδημίας όσο και της οικονομίας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο πρόεδρος του κόμματος στην εισήγηση του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κάθε μέρα αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για το επόμενο διάστημα μετά τις γιορτές, μετά και τις νέες παλινωδίες της κυβέρνησης που συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας πλήρως τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών»

Στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Τσίπρας ξεκινά από την δήλωση του ‘Αδωνη Γεωργιάδη για την καθυστέρηση του lockdown στην Θεσσαλονίκη: «Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική», αναφέρει ο κ. Τσίπρας. Ακολούθως επιτίθεται στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει. Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέο εφησυχασμό. Χαρακτήρισαν «αυθαίρετη απόφαση» τα 9 άτομα για τα ρεβεγιόν των γιορτών. Ο κ. Μητσοτάκης τους αγνόησε. Μετά, έμαθαν από τα κανάλια, πριν καν συνεδριάσουν και παρά τις αντιδράσεις τους, πως η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία. Πάλι τους αγνόησε».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες. Όπως δεδομένη είναι και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές. Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τους εκμεταλλευτεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις».

Στο θέμα της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του μιλάει για «απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη, ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου»

Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

«Ρεύμα ιδεών» στο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Τσίπρα και ζητά κατάργηση των τάσεων

Την ίδια ώρα σε ότι αφορά το εσωκομματικό πεδίο έχουμε τη συγκρότηση ενός νέου εσωκομματικού «ρεύματος ιδεών» που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Το όνομα του είναι Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα (Ρ.ΕΝ.Ε). Βασικά στελέχη της είναι ο πρώην γραμματέας του κόμματος Π. Ρήγας, Αντ. Κοτσακάς και ο Νίκος Σκορίνης. Στο κείμενο προτείνετε η κατάργηση των τάσεων και η υιοθέτηση των ρευμάτων ιδεών. Γίνεται επίσης λόγος για «ρεύματα ιδεών που συγκροτούνται στη βάση των μεγάλων θεματικών ενοτήτων. Δεν είναι πάγια και διαχρονικά, δεν έχουν εσωτερική δομή και ηγεσίες, και κυρίως, δεν συνιστούν μηχανισμούς αναπαραγωγής χρεοκοπημένων νοοτροπιών»

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς