spot_img
7.5 C
London
ΑρχικήΟι επερχόμενες εκπτώσεις και η εξέλιξη της πανδημίας

Οι επερχόμενες εκπτώσεις και η εξέλιξη της πανδημίας

Την άποψη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν κανονικά από τις 11 του μηνός οι εκπτώσεις, διατύπωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας θα το επιτρέψουν.

Χαρακτήρισε το click away, μεγάλη εθνική επιτυχία «γιατί είχαμε μερική λειτουργία της αγοράς, χωρίς έκρηξη της πανδημίας» και σημείωσε πως δεν επηρέασε την πορεία της πανδημίας για αυτό και συνεχίστηκε και η πτωτική πορεία της, όμως όσο ο κόσμος κινείται ο ιός μεταδίδεται. Εάν δεν είχαμε το click away θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση, πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι oι επόμενες ημέρες, είναι αυτές που θα εκτιμηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν και εφόσον η πανδημία εξακολουθήσει να είναι υπό έλεγχο θα υπάρξει και μια μεγαλύτερη, σταδιακή χαλάρωση της αγοράς.

Η ΓΣΕΒΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμώντας τη δύσκολη περίοδο για τον κλάδο της δραστηριότητάς της, έχει ζητήσει την οριστική αναστολή του Πτωχευτικού Νόμου, τονίζοντας πως απειλείται η ύπαρξη του 1/3 των επιχειρήσεων, κυρίως της μικρής επιχειρηματικότητας. Επίσης ζητάει την σε κάθε περίπτωση την υπαγωγή των «μικρών» πτωχεύσεων στο Πρωτοδικείο, σύμφωνα με τις προτάσεις της.

Θεωρεί ότι η πρόσφατη τροπολογία για την εξαίρεση των φυσικών προσώπων από την πτωχευτική διαδικασία, την οποία θεωρεί θετική, πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια της εξαίρεσης και όχι μόνο έως την 31.5.2021.

Τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα