spot_img
11.2 C
London
ΑρχικήΞεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Στις 8.30 το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί των υγειονομικών του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Τις πρώτες δόσεις εμβολίων θα λάβουν συνολικά 350 υγειονομικοί οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό. Σήμερα θα εμβολιαστούν 100, ενώ η διαδικασία της λήψης των πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19 θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Η έναρξη έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας, με μουσική στο χώρο της αναμονής, και με την παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρου Παπαγεωργίου και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Κεχαγιά. Οι εμβολιασμοί γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου λαμβάνεται και το ιατρικό ιστορικό, ενώ σε διπλανή αίθουσα λειτουργεί χώρος παρουσία γιατρών και νοσηλευτών σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει αλλεργία.

Πρώτος εμβολιάστηκε ο Προϊστάμενος ΤΕΠ κ. Δημήτρης Κοτσιαρίδης ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε : «Η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί την αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Η Καρδίτσα δυστυχώς τους τελευταίους μήνες είχε πάρα πολλά κρούσματα, τα οποία είτε νοσηλεύτηκαν σε απλές κλινικές είτε χρειάστηκαν να διασωληνωθούν. Το εμβόλιο είναι ένα όπλο της επιστήμης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και ο εμβολιασμός είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι υγειονομικοί κάνουμε την αρχή, το πρώτο βήμα, προκειμένου άμεσα να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα και στην προηγούμενη ζωή μας».

Ο κ. Παπαγεωργίου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του πρώτου γύρου των εμβολιασμών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, των υπόλοιπων Κέντρων του νομού Καρδίτσας αλλά και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ τόνισε ότι βάσει του σχεδιασμού μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, συνεπώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει σχεδιασμός και για τους συγκεκριμένους υγειονομικούς. Παράλληλα δήλωσε :» Με την έναρξη της νέας χρονιάς ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» η οποία φέρνει μαζί της την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και τον φόβο που νοιώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Φέρνει επίσης την αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε». Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ θα γίνουν 350 εμβόλια, ενώ σήμερα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τους 100, στους υγειονομικούς της Καρδίτσας, στους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Μετά τον Προϊστάμενο των ΤΕΠ εμβολιάστηκαν, ο νοσηλευτής της Ουρολογικής κ. Γιώργος Κελεπούρης και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κ. Χριστίνα Μπάρκα.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα