Μένουν στο χωράφι τα κηπευτικά στον Κάμπο της Γαστούνης

0
0

«Φρέζαραν τους κόπους τους» οι αγρότες-παραγωγοί κηπευτικών του Κάμπου, και η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι καταστροφική για τον πρωτογενή τομέα, αφού τα προϊόντα έμειναν για μια ακόμη φορά αδιάθετα.

Ο μεγαλύτερος καταναλωτής των κηπευτικών, ο κλάδος εστίασης, παραμένει κλειστός, και εκατοντάδες τόνοι κηπευτικών άριστης ποιότητας προκειμένου να σαπίσουν στα χωράφια, φρεζάρονται.

Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη -ένα στρέμμα μαρούλι έχει περίπου 4.000 φυτά και το κόστος ανά στρέμμα ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ. Η επόμενη μέρα για τους παραγωγούς κηπευτικών είναι πολύ δύσκολη, αφού οι υποχρεώσεις «τρέχουν», και κύριο αίτημα των αγροτών είναι να υπάρχει οικονομική στήριξη.