spot_img
4.4 C
London
ΑρχικήΣτις 11 Ιανουαρίου το άνοιγμα των σχολείων – προληπτική κίνηση το lockdown

Στις 11 Ιανουαρίου το άνοιγμα των σχολείων – προληπτική κίνηση το lockdown

Κεντρικός στόχος είναι για την κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουρίου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το προληπτικό lockdown μιας εβδομάδας που έχει τεθεί από το πρωί της Κυριακής σε ισχύ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας ήταν σήμερα σαφής δηλώνοντας πως τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν τη Δεύτερα 11 Ιανουαρίου. Όπως μάλιστα σημείωσε η απόφαση που ελήφθη το Σάββατο εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό.

Μιλώντας στον Σκάι, επισήμανε πως η απόφαση ήταν μια κίνηση προληπτική για να ανοίξουν τα σχολεία σε μια εβδομάδα με ασφάλεια, ενώ ανέφερε ότι διευκολύνονται και οι ειδικοί επιστήμονες ως προς τη έρευνα των στοιχείων και της κατάστασης που θα είναι βελτιωμένη.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και οι δραστηριότητες που λειτούργησαν μέσα στις γιορτές και οι οποίες από σήμερα βρέθηκαν ξανά μεταξύ αυτών που έχουν παύσει.

Μετέφερε δε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και για μέρα ανακούφισης και εντός του 2021 «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ένα πιο σκληρό Lockdown αίροντας την απόφαση που είχε εφαρμοστεί στις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Rapid Test στα σχολεία με ηλεκτρονική εγγραφή

Στο σχεδιασμό του υπ. Παιδείας προβλέπεται η διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εφόσον το σχέδιο εγκριθεί, θα λειτουργήσει πλατφόρμα, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Ενδέχεται επίσης να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Δεν προβλέπεται πρόγραμμα εμβολιασμού στα σχολεία

«Γίνονται κλινικές μελέτες για παιδιά και εφήβους αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η παιδίατρος- λοιμωξιολόγος Αθανασία Λουρίδα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εν νέου η επιτροπή των ειδικών με την υπουργό Παιδείας προκειμένου να παρουσιαστούν τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα