spot_img
12.9 C
London
ΑρχικήΝορβηγία: Διασώστες ανέσυραν νεκρό δύο μέρες μετά την κατολίσθηση

Νορβηγία: Διασώστες ανέσυραν νεκρό δύο μέρες μετά την κατολίσθηση

Διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν ένα νεκρό την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την κατολίσθηση στη νότια Νορβηγία που καταπλάκωσε τουλάχιστον 9 κτήρια. Εξακολουθούν να αγνοούνται 9 άνθρωποι.

«Εντοπίστηκε ένας άνθρωπος. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του», είπε σε δημοσιογράφους ο Ρόι Άλκβιστ, επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης.

Από την κατολίσθηση την Τετάρτη σε συνοικία του δήμου Γκέρντρουμ, 30 χλμ βορείως του Όσλο, τραυματίστηκαν δέκα άτομα.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων κάτω από τα χιόνια και τα ερείπια, με τη συνδρομή διασωστών από τη γειτονική Σουηδία.

Περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Γκέρντρουμ, μεταξύ των οποίων 46 άνθρωποι από περιοχή που απέχει 2 χιλιόμετρα από το σημείο της κατολίσθησης, καθώς οι αρχές παρατήρησαν ρωγμές στο έδαφος εκεί.

Η κατολίσθηση έχει συγκλονίσει τη Νορβηγία. «Συμπάσχω με εσάς που μπαίνετε στο νέο έτος βυθισμένοι στον πόνο και την αβεβαιότητα. Με εσάς που χάσατε τα σπίτια σας και που τώρα βρίσκεστε σε απόγνωση και δεν μπορείτε να δείτε πώς θα προχωρήσετε», τόνισε ο βασιλιάς Χάραλντ στο μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα