spot_img
8.4 C
London
Αρχική«Φρένο» Μαξίμου στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών – Σκληρή κριτική από...

«Φρένο» Μαξίμου στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών – Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Με τις διαδικασίες και τους όρους που θέτει η εθνική επιτροπή για το σύνολο του πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των υπόλοιπων κυβερνητικών στελεχών και κρατικών λειτουργών, ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Στέλνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, μήνυμα του πρωθυπουργού και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τόνισε ότι κακώς υπήρξαν αυτές οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, «ωστόσο να μη χάνουμε την ουσία». Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά την κατακραυγή για το πλιάτσικο κυβερνητικών στελεχών σε εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς, η κυβέρνηση αναγκάζεται να καταγγείλει τον ίδιο της τον εαυτό. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη προτεραιότητα έχουν τα πολιτικά ρουσφέτια”», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Με εντολή Μητσοτάκη έγινε το επικοινωνιακό σόου των εμβολιασμών. Με την οργή του κόσμου, τα μαζεύουν άρον άρον», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Η παρέλαση πολιτικών μπροστά στις κάμερες προς εμβολιασμό, εξέθεσε τη χώρα διεθνώς», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτικών αρχηγών

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που έκανε λόγο για μία συμβολική κίνηση για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού.

«Είναι σχετικά χρονοβόρα, μακροπρόθεσμη διαδικασία, γι’ αυτό απαιτούνται τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η Φώφη Γεννηματά, που επισκέφθηκε την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Τομέα Εθελοντισμού του ΚΙΝ.ΑΛ., παραδίδοντας 5.000 βιβλία για δημιουργία βιβλιοθηκών στα νοσοκομεία.

«Ο μεγάλος κεντρικός μας στόχος παραμένει πάντα η υλοποίηση της πρότασης μας για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την αναγνώριση του τεράστιου ρόλου των ανθρώπων του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού για το γενικό πληθυσμό.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα