spot_img
7.9 C
London
Αρχική«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021

«Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας» λίγο πριν την υποδοχή του 2021

Με μία εντυπωσιακή πανσέληνο σήμερα το βράδυ, 30 Δεκεμβρίου, ο πλανήτης ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2021. Η τελευταία πανσέληνος του 2020, ονομάζεται και «Ψυχρή Πανσέληνος» ή «Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας».

Oι επόμενες δύο πανσέληνοι, με το νέο έτος πια, θα συμβούν στις 28 Ιανουαρίου και στις 27 Φεβρουαρίου.

 Πώς θα γιορτάσουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου

Καθώς πολλές πόλεις ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί εορτασμοί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Το Sky News συνέταξε μια λίστα με τις μεγάλες πόλεις και πώς αυτές σκοπεύουν να αποχαιρετήσουν αυτή τη δυσκολη χρονιά.

Σίδνεϋ

Αυστραλοί αξιωματούχοι έχουν απαγορεύσει στους κατοίκους να συγκεντρωθούν κοντά στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω του κορονοϊού.

Την περίφημη ετήσια εκδήλωση, η οποία συνήθως προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στο λιμάνι της πόλης, θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ζωντανά μόνο εκείνοι που ζουν στην περιοχή και οι καλεσμένοι τους.

(AP Photo/Rick Rycroft, File)

Ώκλαντ

Η πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή γιορτή της στο Sky Tower και το Harbour Bridge. Ο δήμαρχος της πόλης, Phil Goff, είπε ότι χάρη στις «απίστευτες προσπάθειες όλων των Νεοζηλανδών να εξαλείψουν το COVID-19», το πεντάλεπτο σόου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τόκιο

Λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων της COVID-19 εντός και γύρω από το Τόκιο, τα τρένα δεν θα κυκλοφορούν το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλά από τα μεγάλα πάρτι, συναυλίες και άλλα δρώμενα, έχουν ακυρωθεί.

Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, αξιωματούχοι ακύρωσαν το πρωτοχρονιάτικο σόου πυροτεχνημάτων πάνω από το Victoria Harbour, καθώς και την ετήσια παρέλαση του Σεληνιακού νέου έτους τον Φεβρουάριο.

Ντουμπάι

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι είναι πάντα φαντασμαγορική και οι αρχές λένε ότι το 2020 θα είναι το ίδιο. Ωστόσο, θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Παρίσι

Στη Γαλλία ισχύει ακόμη η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8μμ έως τις 6πμ και δεν θα καταργηθεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο εορτασμός θα μεταφερθεί στο διαδίκτυο, με μια φαντασμαγορική εικονική συναυλία του Ζαν Μισέλ Ζαρ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα