spot_img
11.2 C
London
ΑρχικήΞεκίνησε μεγάλη κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ για νέο εμβόλιο κατά της COVID-19

Ξεκίνησε μεγάλη κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ για νέο εμβόλιο κατά της COVID-19

Μια μεγάλη κλινική δοκιμή ενός νέου υποψήφιου εμβολίου κατά της Covid-19, ξεκίνησε τη Δευτέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού με τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια.

Το πειραματικό εμβόλιο που κατασκεύασε η Novavax Inc., είναι το πέμπτο που φτάνει στο τελικό στάδιο των δοκιμών στις ΗΠΑ. Για αυτή την δοκιμή απαιτείται η συμμετοχή περίπου 30.000 εθελοντών για να εκτιμηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό της Pfizer ή της Moderna.

«Αν θέλετε να έχετε αρκετά εμβόλια για το 85% ή περισσότερο του πληθυσμού, θα χρειαστείτε περισσότερες από δύο εταιρείες», δήλωσε ο Άντονι Φαούτσι, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας.

Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση, είναι ανοιχτή σε όλους τους ενήλικες, αλλά θα επικεντρωθεί σε μεγαλύτερους σε ηλικία εθελοντές που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, και οι οποίοι προέρχονται από κοινότητες Αφροαμερικανών και Λατίνων που έχουν πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τουλάχιστον το 25% των συμμετεχόντων στη μελέτη θα είναι 65 ετών και άνω.

Τα δύο τρίτα των εθελοντών θα λάβουν το κανονικό εμβόλιο ενώ το ένα τρίτο θα λάβει εικονικό. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν σε δύο δόσεις, με μεσοδιάστημα 21 ημερών, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Το υποψήφιο εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιεί εργαστηριακά αβλαβή αντίγραφα της πρωτεΐνης ακίδας που επικαλύπτει τον κορονοϊό για να εκπαιδεύσει το σώμα να αναγνωρίσει εάν έχει προσβληθεί από τον πραγματικό ιό. Αντίθετα, τα εμβόλια Pfizer και Moderna χρησιμοποιούν μια νεότερη τεχνολογία που ονομάζεται messenger RNA (mRNA), εισάγοντας τον γενετικό κώδικα αντί μέρος του ιού.

Στις ΗΠΑ, η Johnson & Johnson και η AstraZeneca βρίσκονται επίσης στο τελευταίο στάδιο δοκιμών.

ΠΗΓΗ: LATimes 

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα