spot_img
3.8 C
London
ΑρχικήΈκκληση ΠΟΥ για δίκαιη διανομή των εμβολίων σε όλους

Έκκληση ΠΟΥ για δίκαιη διανομή των εμβολίων σε όλους

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα νέου κορονοϊού από την Κίνα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προέτρεψε σήμερα τις χώρες να διασφαλίσουν πως τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες, παντού, όχι μονάχα στα πλούσια κράτη.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, απηύθυνε έκκληση για να συγκεντρωθεί το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αγοραστούν εμβόλια κατά της Covid-19 για να διανεμηθούν στις χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων χώρες μέσω της συμμαχίας για τα εμβόλια COVAX.

«Τα εμβόλια προσφέρουν πολύ μεγάλη ελπίδα προκειμένου να αναστραφεί η πορεία της πανδημίας. Όμως, για να προστατεύσουμε τον κόσμο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, παντού, όχι μονάχα στις χώρες που μπορούν να αγοράσουν εμβόλια, έχουν εμβολιαστεί», τόνισε. Ο ίδιος προέτρεψε τις χώρες να δώσουν μάχη εναντίον των θεωριών συνομωσίας και των επιθέσεων κατά της επιστήμης.

Η συμμαχία COVAX, η οποία στοχεύει στο να διασφαλίσει τη δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες, γνωστοποίησε στις 18 Δεκεμβρίου ότι έχει συνάψει συμφωνίες για σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δόσεις, με τις πρώτες διανομές να αναμένονται στις αρχές του 2021.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα