spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήΟι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες εγκαταλείπουν τη Σίλικον Βάλεϊ για το Τέξας

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες εγκαταλείπουν τη Σίλικον Βάλεϊ για το Τέξας

Η Σίλικον Βάλεϊ υπήρξε το επίκεντρο της βιομηχανικής τεχνολογίας εδώ και δεκαετίες, ξεκινώντας το 1938 όταν ο Bill Hewlett και ο David Packard ίδρυσαν την εταιρεία τους σε ένα γκαράζ στο Πάλο Άλτο.

Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει, καθώς μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η Hewlett Packard Enterprise και η Oracle, μετακομίζουν την έδρα τους σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Επενδυτές και στελέχη υψηλής τεχνολογίας επίσης εγκαταλείπουν το Σαν Φρανσίσκο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι μετακόμισε στο Τέξας μετά την πώληση των σπιτιών του στο Bel Air.

Τέτοιες κινήσεις είναι αναμενόμενες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλοί υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι ούτως ή άλλως. Μάλιστα, αρκετές εταιρείες τεχνολογίας δήλωσαν ότι θα δώσουν στους υπαλλήλους τους την επιλογή να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας.

Ωστόσο, αυτή η μετεγκατάσταση εταιρικών κεντρικών γραφείων, ιδρυτών εταιρειών και μεγάλων επενδυτών, δείχνει μια κινητικότητα στη βιομηχανία της τεχνολογίας, αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «τεχνολογική έξοδο».

Κάποιοι που έφυγαν ήδη από το Σαν Φρανσίσκο ανέφεραν την κακή διαχείριση της πόλης και της πολιτείας ως έναν από τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο σε τι ακριβώς αναφέρονται, η Καλιφόρνια έχει εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας τα οποία έχουν επικριθεί από ορισμένους όπως ο Μασκ. Αντίθετα, η Φλόριντα και το Τέξας έχουν εφαρμόσει λιγότερο αυστηρά μέτρα.

Επίσης, η γη και τα ενοίκια στη Σίλικον Βάλεϊ είναι πολύ ακριβά και το κόστος ζωής πολύ υψηλό όπως και η φορολογία. Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, 39 εταιρείες τεχνολογίας και άλλων βιομηχανιών είχαν μεταφερθεί στο Ώστιν του Τέξας, συμπεριλαμβανομένων των Advanced Micro Devices, της Dell και άλλων, σύμφωνα με στοιχεία από το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης.

Ο ποικιλόμορφος και μορφωμένος πληθυσμός της περιοχής είναι ένας από τους λόγους που οι εταιρείες επιδιώκουν να μεταφερθούν εκεί, σύμφωνα με την Laura Huffman, πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Ώστιν.

«Επίσης, δεν θα υποτιμούσα και τη σημασία της ποιότητας της ζωής», προσθέτει η Huffman. «Υπάρχουν πολλά πράγματα για αυτήν την κοινότητα – έχει μια υπέροχη τοπική κουζίνα, εξαιρετική μουσική σκηνή και είναι μια υπαίθρια πόλη. Νομίζω ότι αυτό που μας δίδαξε το 2020 είναι ότι έχουμε περισσότερες επιλογές για το πού θα ζήσουμε».

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez επίσης προσπαθεί να προσελκύσει κορυφαίες εταιρείες στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, η Goldman Sachs, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, εξετάζει τη μεταφορά ορισμένων επιχειρήσεων της στο Μαϊάμι.

ΠΗΓΗ: CNN

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα