spot_img
5.7 C
London
ΑρχικήΒρετανία – Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Αυξήθηκαν οι νεκροί

Βρετανία – Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Αυξήθηκαν οι νεκροί

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 στην Βρετανία και αύξηση των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατέγραψαν οι βρετανικές αρχές την Τρίτη ενώ την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα προβεί σε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα περιορισμών ανά περιφέρειες.

Οι βρετανικές  κυβερνητικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό μετά την έναρξη μαζικών τεστ στα μέσα του έτους. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 53.135 μολύνσεις έναντι που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα 414 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου, έναντι 357 χθες. Από την έναρξη της πανδημίας στην Βρετανία 71.567 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Covid-19.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε πρωτοφανή επίπεδα μόλυνσης από την Covid-19 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς τα νοσοκομεία μας βρίσκονται στην πιο ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η ίδια τόνισε πως ορισμένες από τις αυξήσεις στους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων αντικατοπτρίζουν καθυστερημένες εγγραφές σε απολογισμούς λόγω των Χριστουγέννων, ωστόσο τα στοιχεία αποτελούν «σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση μιας πραγματικής αύξησης».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα προβεί την Τετάρτη σε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα περιορισμών ανά περιφέρειες.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ, καθηγητής Άντριου Χέιγουαρντ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία οδεύει προς «καταστροφή» τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της πιο μολυσματικής παραλλαγής της νόσου.

 

Σημειώνεται ότι μαζί με την Ιταλία, η Βρετανία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα